Община Каварна кандидатства за 3.5 млн. лв по европейски проекти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:01 / 24.01.2011
643
С проекти за 3,5 млн. лв. кандидатства община Каварна за финансиране от европейските фондове. Това каза кметът на Каварна Цонко Цонев. Подготвен е проект за около половин млн. евро, който е насочен към пристанищната част и една от буните. Подготвят се проекти за нос "Калиакра" и резерват "Яйлата". "Подготвяме проекти не само за инфраструктурата, но и за културно-историческото наследство като целта ни е да развиваме културен туризъм. Ние от миналата година работим по тези проекти. Ние кандидатстваме предимно с проекти по грантови схеми, които осигуряват средствата на 100%. Осигурили сме и средства за съфинансирането, където това е необходимо", обясни още Цонев.

Той каза, че само две забавени плащания към фирми има община Каварна като според него, те ще бъдат изплатени до края на април като миналата година забавените плащания са били "изчистени" до края на месец май. "Ние имаме невзети задължения, които като ги получим, ще изчистим и задълженията на общината", коментира Цонко Цонев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).