Община Каварна ще стопанисва Буна №3 под нос Чиракман

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:41 / 29.07.2011
863
В изпълнение на Решение № 520 на Министерски съвет от 8 юли 2011 г., днес се осъществи безвъзмездното прехвърляне на правото на управление върху имот публична държавна собственост на Община Каварна. Областният управител на област Добрич Желязко Желязков и кметът на община Каварна Цонко Цонев сключиха Договор, по силата на който се уреждат правата и задълженията между двете страни за "Брегоукрепително съоръжение - Буна №3", по проект "Гр. Каварна - Брегоукрепване нос Чиракман - подобект: Завършване на Буна №3".

Имотът е описан подробно в Акт за публична държавна собственост. Днес длъжностни лица, определени със Заповед на Областния управител, подписаха Протокол за предаването и приемането на имота.

Намеренията на Община Каварна са да кандидатства по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство", финансирана от Европейския фонд за рибарство за периода 2007-2013 г., за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 3.3 "Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки".

"На следващото си заседание Общинският съвет ще вземе решение за промяна предназначението на този парцел за рибарско селище, за да може през септември да кандидатстваме по проекта за европейски средства и най-после рибарите да си имат един хубав дом в Каварна", каза кметът Цонев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).