Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Общинската болница на Балчик работи на загуба последните месеци
Автор: Екип Varna24.bg 17:50 / 04.05.2010Коментари (0)548
© Varna24.bg
Финансовите резултати от дейността на общинската болница в Балчик от последните години са със загуби поради обективни причини, това посочва управителят на здравното заведение д-р Иво Войчев в отчета за 2009 г., който бе утвърден от местния парламент. Около 510 000 лв. са натрупаните загуби в края на миналата година.

Разходите на лечебното заведение за 2009 година възлизат на 2 млн. 308 хил.лв., като са с 200 хиляди лева повече от приходите. Най-голям дял в разходната част имат парите за възнаграждения - над 1 млн. лв. По време на обсъжданията стана ясно, че през 2009 година през балчишката болница са преминали около 12% повече болни спрямо предходната, а с над 15% повече са лекуваните по-клинични пътеки. Като цяло дейността за м.г. е по-интензивна, увеличен е броят на леглодните, направени са повече операции. Анализите показват повишение броя на болните, идващи от други общини. Над 700 души са тези пациенти, като около 85% от тях са от Добричка област, което е показател за качеството на услугите, отбеляза управителят на болницата д-р Иво Войчев пред общинските съветници. Той коментира, че има неяснота около новата здравна карта. От началото на годината болницата е получила плащания от Здравната каса за извършени дейности за месец януари и 60% от парите за февруари. „Ако не беше издръжката от общината, болницата нямаше да може да подсигури нормалното функциониране", каза д-р Войчев.

Стана ясно, че общинската субсидия на болницата за тази година е 700 хиляди лева. В момента върви процедура за набиране на оферти за ремонта на детско отделение, съобщи кметът Николай Ангелов. Той бе категоричен, че няма да бъдат допуснати финансови сътресения в здравното заведение. Изчаква се през второто полугодие да стартира мярка по оперативна програма, по която балчишката болница има вероятност да получи финансиране до 5 млн.лв. Това е причината все още да не стартира санирането на сградата по фонд "Енергийна ефективност". Поради същите съображения не се избързва с купуването на нова рентгенова апаратура, каквато е заложена в капиталовата програма.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: