Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Общинското училище в Свети Влас е наравно с елитните частни колежи
Автор: Екип Varna24.bg 22:00 / 22.07.2024Коментари (0)3059
©
В Свети Влас има само едно училище, в което учениците всяка година стават все повече и повече. Общинско училище, което с визия, оборудване, удобства и иновации може да мери сили с елитните частни колежи. 

За новата учебна година в Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий“ обучение ще започнат 430 ученици, от първи до седми клас почти с 30 повече от миналата година. На практика ръстът на броя ученици се променя всяка година, като за последните 6 години броят им се е увеличил точно два пъти. В компактното приветливо училище учат деца от Свети Влас, Сл. Бряг, Несебър, околните села - Кошарица и Оризаре, а чуждоговорящите са от Русия, Украйна, Казакхстан и Молдова.

"Трансформацията на нашето училище започна още през 2015-та година с шест проекта, които реализирахме във вътрешността на сградата. Това е ремонт на общите помещения на тоалетните, училището на открито, петте стаи, цялостно реновиране на учебната сграда, на базата", разказва директорът Чубрина Стефанова в ефира на NOVA NEWS. 

Надничайки зад оградата ще открием един от първите реализирани проекти преди няколко години - първото училище на открито. Маси с удобни люлки, обезопасени за по-малките ученици, хамаци и катерушки за разведряване на открито за най-малките. Най-новото съоръжение обаче е спортната площадка, която преди своята реконструкция изглежда по този начин, стара и амортизирана през годините. Директорът Чубрина Стефанова търъси начини за промяна.

"В същия момент министерството отвори програмата за реконструкция и ремонт както и за изграждане на спортни площадки и физкултурни салони. Ние вече имахме готова концепция, община Несебър подадохме формуляра, концепцията и имахме щастието да одобрят проекта", казва още Стефанова.

Площадката се отличава със своята многофункционалност и възможност за развиване на футбол, волейбол и баскетбол. Според директорът има шест различни зони, които стимулират децата към това да спортуват.

Базата има зони за разтягане, за ловкост, за тренировка, за загрявка, а на места има указания за подходящи упражнения. Удобствата в малкото училище в Свети Влас далеч не спират до тук. Влизайки в сградата на училището ни посреща една приятна атмосфера със съвременен дизайн и функционална среда.

"В цялостната визия на училището сме се стремили да оставяме послания към децата. Било то ценностите които изповядваме, било то скрити и не толкова послания за спорта, за значението на образованията. Така че тук също има доста символика и послания които да следват децата", смята Стефанова.

В коридорите ни посрещат планетите от слънчевата система, а санитарните помещения са нови, колоритни и такива сякаш това е приятен хотелски комплекс. С отличаващи се дизайни са зоната преди физкултурния салон, самия салон също реновиран по проект и актовата зала превърната в малък удобен амфитеатър облицован с дърво.

Проектите всъщност са придобили международна популярност и са пример за успешна радикална промяна в училищна среда с които се гордее не само директор Чубрина Стефанова, но и цялата общинска администрация. А иновациите не спират до тук, защото директор Стефанова има нови и нови идеи за нови и все така добри проекти за реализация.

"Предстои в момента изграждането на STEM центъра, който ще включва дигитален и технологичен център с роботика, програмиране, кабинет по информационни технологии", добавя Стефанова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: