Обявяват носителя на приза "Лачшо Мануш" в Каварна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:52 / 07.04.2011
379
Международният ден на ромите 8 април традиционно ще бъде отбелязан в Каварна с богата програма. Празникът започна в 10 часа в кв. "Хаджи Димитър" с концерт на възпитаници на детски градини и училища от общината, детски фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне", Иво Папазов - Ибряма, оркестрите "Ока" и "Начко". Водещи на програмата ще бъдат Андрей Слабаков и Ернестина Шинова. В 12 часа ще бъде обявен носителят на приза "Лачшо Мануш" ("добър човек") за гражданин от ромски произход със съществен принос за развитието на обществото. Наградата ще бъде връчена от кмета на Каварна Цонко Цонев.

От 13 часа ще започне кръгла маса на тема "Ролята на местните власти в провеждането на политиката за интеграция на ромите и взаимодействие с останалите заинтересовани страни" с участието на кметове от страната, областни управители, активисти от граждански организации. Дискусията е част от кампанията "Благодарим ти, Кмете!".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).