От ПП "Златни пясъци" чистят Побитите камъни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:29 / 16.03.2011
845
От природен парк "Златни пясъци", под чието управление е защитената местност Побити камъни, се ангажираха с решаване на проблема около изникналото в самата природна забележителност и околностите й бунище. Директорът на ПП "Златни пясъци" Юлия Тумбаркова заяви, че още вчера сутринта от екоинституцията са се запознали с проблема. С почистването на онази част от бунището, която се намира в околностите на парка, ще се ангажират съответните общини.

За наличието на мръсотията вече е уведомена кметицата на с. Слънчево Величка Златева, която е обещала, че още днес или утре предстои проверка на място, която ще изясни реалната ситуация. Тумбаркова обясни, че ако се установи бунище на територията на самата защитена местност, ще бъдат сезирани компетентните органи - в случая Регионалната инспекция за околната среда и водите, както и съответните лесничейства, като ще бъдат направени необходимите изследвания и взети мерки за почистването на Побити камъни.


Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).