Отбелязаха годишнина от връщането на Южна Добруджа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:09
197
На 25 септември 2024 г. Военноморските сили участваха в тържественото отбелязване на Деня на Добрич и 84-та годишнина от възвръщането на Южна Добруджа към България.

На паметника в Мемориален комплекс "Военно гробище-музей" с военен ритуал бяха положени венци и цветя в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа през 1916 г. Строят на почетния караул прие командирът на Военноморска База Варна, капитан Ӏ ранг Борислав Великов.

Свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия и Добричка духовна околия отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите войни

На ритуала присъстваха представители на Община град Добрич, областният управител на Област Добрич господин Румен Русев, председателят на Общинския съвет господин Красимир Николов, генералният консул на Република Турция в Бургас г-н Толга Оркун, представители на държавни и неправителствени институции и организации, граждани и гости на града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ученик от Бургас намери телефон и се изненада кой го е изгубил!
Прокуратурата във Варна повдигна обвинение на мъж, притежаващ ора...
Операция на ГДБОП в София и Кюстендил: Петима човека са арестуван...
Пожар гори под връх Бузлуджа
Повдигнаха обвинение на мъжа, извършил жестокото убийство в Перни...
Фалшива новина за задържането на кмета на Симитли разбуни духовет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).