Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отказаха изменение на мярката за неотклонение на един от 4-та фалшификатори на документи за самоличност от Шумен
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 06.01.2009Коментари (0)695
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Руслан М. от Шумен, разследван заедно с още 3-ма свои съграждани за участие в престъпна група, която преправяла документи за самоличност и за квалификация . В последните дни на миналата година Шуменският окръжен съд отказа на Руслан да измени мярката му за неотклонение и определи двумесечен срок, в който ново искане за промяна е недопустимо.

Пресслужбата на съда припомня, в края на февруари 2008 година в Шумен бяха задържани под стража четирима фалшификатори на български документи за самоличност. Павел Т., Данаил К. Петромил М. и по-големият му брат Руслан бяха привлечени като обвиняеми за тежки умишлени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена да изготвя фалшиви български документи за самоличност. В жилищата на Данаил и Павел били намерени и иззети множество лични карти и свидетелства за управление на МПС. При задържането на Руслан са намерили и иззели преправени документи за самоличност.

Днес апелативната инстанция разгледа жалбата на Руслан, който твърди, че здравословното му състояние е силно влошено и прецени, че близо 11 месеца след първоначалното задържане продължават да са актуални всички предпоставки за потвърждаване на най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо него. Събраните многобройни доказателства - веществени, гласни, писмени и експертни заключения по безспорен и категоричен начин водят до обосновано предположение, че Руслан М. е съпричастен към престъпленията, за които се разследва. Става дума за многоепизодна, упорита и интензивна престъпна дейност, извършена от 4-та шуменци, която се наказва от закона с „лишаване от свобода".

Въззивният съд потвърди изводите на Окръжния съд в Шумен, според който има реална опасност ако е на свобода мъжът да извърши нови престъпления или да се укрие от органите на предварителното производство. Руслан ма 5 присъди за престъпления от общ характер, 8 регистрации за криминални престъпления, едното от които отново за преправяне на документи за самоличност, а последното престъпно деяние е в изпитателния срок на друга присъда. Нито предходните осъждания, нито мерките за неотклонение, наложени му във връзка с висящите досъдебни производства са оказали превантивно въздействие, отчитат съдебните инстанции.

Във връзка с доводите на защитата за влошеното здравословно състояние на Руслан, Апелативният се запозна с медицинска справка, според която мъжът има хронично заболяване от близо 20 години. Въззивният съд препоръчва на органите на досъдебното производство да назначат съдебно-медицинска експертиза, която да установи здравния статус на обвиняемия.

Варненският апелативен съд потвърди и двумесечния срок, в който ново искане за изменение на процесуалната мярка за принуда на Руслан М. е недопустимо.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: