Паметна плоча на европейски шампион по борба ще бъде поставена край Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
09:02 / 05.04.2024
1561
Паметна плоча на европейския шампион по борба Недко Недев ще бъде поставена в родното му село Падина. Това бе одобрено на сесия на Общинския съвет в Девня по предложение на кмета Свилен Шитов.

С поставянето на бюст-паметници на български патриоти и на личности, свързани с историята на Девня и населените места в общината, сложихме началото на една кампания за изразяване почит към бележити български патриоти или личности, които са свързали живота и делата си с община Девня и са допринесли за нейното развитие и популяризиране. Недко Недев, от чиято кончина през 2024 г. се навършват 20 години, е сред хората за пример, шампион от световна класа, прославил България, с който всички ние трябва да се гордеем, аргументира предложението си кметът.

Паметната плоча на Недко Недев ще бъде поставена в зелената площ пред оградата на църковния храм "Свето Възнесение Господне“ в с. Падина, реши ОбС – Девня. "На негово име е кръстен и специфичен похват в борбата – раменно хвърляне от стойка, която сред борците е известена като "Хватката Недев“, припомни председателят на Общинския съвет Владимир Ненков.

Недко Недев е европейски шампион и трети в света. Носител е на златния пояс "Никола Петров“ (1979).

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разкрит е заговор за убийството на папа Франциск по време на посе...
Почитаме 108-годишнина от Добричката епопея
Фекални води текат по улица в Китен
Започна 27-ия Международен конкурс "Надежди, таланти, майстори" в...
Близо 500 участници от рекордните 78 отбора на маратона в София
Тежък инцидент! Влак помете кола, има загинал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).