Пазарът по Северното Черноморие в застой

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:53 / 19.07.2011
797
Почти няма сделки с имоти по Северното Черноморие, твърдят единодушно местни брокери. Сключват се епизодични сделки, и то от руснаци, но това не е пазар, твърдят брокери. Извън България все още се разпространява информацията, че тук цените са евтини. Като чуят обаче клиентите какво искат собствениците, повечето от тях се отказват. От друга страна, собствениците на имоти не осъзнават, че пазарът е променен и не свалят цените. Предлагане на вили и имоти край морето има много, търсенето обаче е минимално. За една вила от две или три стаи със самостоятелен санитарен възел собствениците искат около 50 000 евро.

Ваканционен комплекс в Балчик, на 600 метра от брега на морето, с 84 апартамента, магазин, ресторант, бар и СПА център пък се оферира на цена от 3 млн. евро. Прави впечатление, че има голям спад на търсене от страна на чужди граждани, твърдят брокери. В село Соколово, така нареченото английско селище, от много години стоят непродадени десетина къщи с басейни.

От 50 до 150 000 евро се предлагат къщите край морето - от Каварна, Албена и Балчик, та до Кранево. Цената е в зависимост от етажната застроеност и мястото на имота. Хубавите къщи в Каварна вървят по около 80 - 90 000 евро, тези в Балчик са два пъти по-скъпи. И тук обаче липсват сделки.

Тъй като къщите са много скъпи като инвестиция, хората предпочитат да купуват апартаменти, и то най-вече двустайни, казват брокери.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).