Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пияни руски баскетболисти се давиха на неохраняемия плаж на Камчия
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 12.08.2013Коментари (0)1475
© Varna24.bg
Снимка Архив
Пияни руски баскетболисти са трима от спасените удавници през вчерашния кошмарен ден на неохраняемия плаж на Камчия. Драмата с чуждите спортисти се разиграла малко след 14,30 часа на неохраняемата зона от плажната ивица.Спортистите били на плажа заедно с две момичета. Видимо прекалили с алкохола, двама от баскетболистите влезли да се къпят в морето, а малко след това ги последвал и техния приятел.

"В един момент ги видяхме тези тримата пияни руснаци във водата. Вълнението беше много силно - колкото човешки ръст и половина. По едно време, тия снажните, двуметрови мъже започнаха да махат с ръце и да викат: "Помогите!". Масово започнаха тримата да се давят, не можеха да излязат!", разказва пред БЛИЦ старши спасителят на камчийския плаж Васил Василев.

И добавя, че моментално четирима негови колеги се хвърлили в триметровите вълни и успели да се доберат до удавниците. "Спасителите направиха, да не кажа чудеса, но направо цяло геройство бе да ги извадят на сушата. Единият от тримата руснаци обаче след това не си призна, че се е давил и избяга. А другият се наложи да го вземат в болницата, защото се опасявахме да не направи белодробна емболия", обяснява Василев.

По думите му, този от руските баскетболисти, когото "Бърза помощ" откарала в лечебно заведение, по едно време започнал да буйства. "Беше се нагълтал в много вода, но я повърна. В първия момент беше добре, но после нещо му стана. По принцип това се случва като реакция понякога", коментира спасителят.

Василев разкри, че въпросните баскетболисти са част от отбор, който е на тренировъчен лагер и е настанен в един от хотелите на Камчия. Източници на БЛИЦ в комплекса обаче заявиха, че там има 800 спортисти и нямат представа кои може да са въпросните баскетболисти.

Те са от седемте щастливци, извадени живи от бурното море на плажа на Камчия вчера. Удавникът, който не успя да оцелее се казва Стефан. От "Бърза помощ" обясниха, че той е на 53 години, а не както спасителите заявиха пред наш репортер - на 43. Той е намерил смъртта си на плажа пред комплекс "Рай", където зоната е неохраняема.

Спасените удавници днес са на възраст от 21 до 73 години, като най-стария е арменец на име Кеворк. Един от извадените от бурното море на Южния плаж на Камчия - 24-годишен младеж, е с опасност за живота, обясниха от "Бърза помощ". Той е настанен в Университетската болница "Света Марина" във Варна с отток на белия дроб.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: