Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плажовете в Бяла тотално опустяха
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 24.09.2013Коментари (1)989
© Днес +
В края на летния сезон плажовете в Бяла тотално опустяха. Тук-там се срещат ентусиасти решили да съберат тен през последните слънчеви дни. На метри от брега срещаме спасителят Мишо, който вече трета година бди за здравето и живота на плажуващите.

"Мъчно ми е, че лятото отмина така бързо, не успях да се насладя на екзотиката му, ще ми липсва", казва спасителят. И добавя, че откак се захванал със сезонната работа срещнал много непослушни туристи. Едни отказвали да се подчинят на заповедите му да излязат от морето при червен флаг, а други директно влизали в конфликт с него. "Но най-опасни са руснаците. Пият до сутринта, а после атакуват вълните, мислят, че са безсмъртни", разкрива неволите си, спасителят. Не крие, че предпочита българските летовници, които хем са дисциплинирани, хем идват по-трезви на плажа, в сравнение с чужденците.

Всъщност руските туристи са едни от най-ухажваните в градчето. По-голяма част от рекламните пана пред магазините са изписани на техния език "Да не говорим, ако се захванеш с бизнес с недвижими имоти, трябва да си с руска филология", коментират с усмивка беленци.

Руснаците са предпочитани клиенти и от онези, които търгуват на дребно с пчелен мед и домашни култури. Наскоро семейство московчани изкупили цялата продукция от мед на производител от Бяла, като му заръчали за догодина да подготви двойно количество. "Какво го правят този мед, продават ли го, подаряват ли го, не сме виждали такава консумация в нито едно българско семейство", дивят се хората.

И добавят, че всъщност колкото и да са недисциплинирани руските туристи, то те си остават едни от най-близките ни по език, маниери и по социален живот. Наравно с българските курортисти те пеят наши песни, знаят наизуст репертоара на Лили Иванова и се включват в българските фолклорни програми все едно, че са отрасли у нас", коментират беленци в края на сезона.

Техните надежди за по-добро развитие на града са свързани и с евентуалното преминаване на Обзор към Варненска област.

Преди седмица, губернаторът на Варна заяви, че туризмът в Обзор има много стабилна възможност за развитие, тъй като там се намира една от най-дългите плажни ивици по нашето Черноморие. Именно тогава стана ясно, че община Бяла пък е сред трите в региона, която най-добре се справя с усвояването на европейските средства.

Ето защо и живеещите в Бяла смятат, че евентуално преминаване на Обзор към община Бяла ще доведе до много повече приходи и по-добро икономическо развитие.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.09.2013 г.
0
 
 
Преди много години имаше една песен "Оставаме ".Там се пее точно за есента !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1721) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: