Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плажовете в Шабла за поредна година без концесионери
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 16.05.2011Коментари (0)547
© Varna24.bg
И през тази година плажовете в Шабла остават без концесионери. Това каза Красимир Кръстев, кмет на община Шабла. Кметът информира, че и след последния проведен търг няма заявени намерения за концесиониране на плажове на територията на Шабла и областта. По думи на Красимир Кръстев и през тази година остава болезнена темата с концесионирането на плажовете. Той посочи, че дори и след последните законови допълнения за концесионирането на плажовете, общината няма да бъде засегната, тъй като в Шабла плажните територии са много големи. Красимир Кръстев припомни, че на територията на Шабла има приблизително 40 км. плажна ивица. Там попадат около 22% от плажовете на цялата страна. Към тези цифри се добавят и дюнните територии, които вече са елемент от плажовете.

Черноморският кмет обясни, че самите плажове не са разделени на по-малки, които биха предизвикали интерес. Освен това, наличието на леглова база, би стимулирала отделните туроператори или хотелиери от предлагането на единен туристически продукт. Красимир Кръстев коментира, че хотелиерите, биха имали интерес от поддръжката на плажовете, но такава база към момента липсва. Поради липсата на стопани обаче, всички ангажименти по поддръжка на плажовете остават на гърба на общината. Ивиците се чистят многократно. Към момента се предвиждат и летни бригади. Красимир Кръстев информира, че през тази година общината е спечелила екологичен проект. По него 15 "еколози" са ангажирани към програмите на Министерство на труда и социалните грижи.

Те ще се занимават специално по зони, за прилагане на Наредба № 1 в общината за екологичния статус на населените места в територията, с фокус плажовете в общината. Тези т.нар. еколози, имат грижата да обхождат нерегламентираните места за къмпингуване, заради хората, които остават много боклук след себе си. Освен това ще участват в акции и ще организират съвместно с общинското предприятие, занимаващо се с озеленяването, почистването, поддържането на населените места и съвместно ще почистват и плажовете. Красимир Кръстев информира и за друг спечелен проект по младежка програма с фокус Зеления център, който вече функционира и където е позициониран служител от корпуса на мира. В рамките на тази инициатива, представители от корпуса на мира, доброволци и младежи от цялата страна специално се занимават с почистване на плажовете, изграждане на малка инфраструктура около "Тузлата", като кули за наблюдение и екопътеки.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: