Почистиха коритото на р. Камчия в общините Аврен и Дългопол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:45 / 23.11.2011
756
Коритото на река Камчия в землището на с. Величково е почистено. Миналата седмица бригада от "Напоителни системи" - Варна е почиствала коритото н р. Камчия в района. Това заяви кметът на с. Величково, общ. Дългопол Цеца Димова. Тя посочи още, че в селото се вливат две реки и когато ситуацията е бедствена има опасност водата да залее селото.

"Това обаче зависи от количеството на водата. Има си берми, които поемат излишната вода и по този начин селото се опазва от наводнения. По принцип селото е застрашено от подобно бедствие, но за момента се справяме", посочи Цеца Димова. Река Камчия не минава през центъра на селото, а в близост до него. По този начин са застрашени от преливане някои от крайните къщи на Величково.

"При нас се събират двете Камчии и след това продължават на изток към с. Старо Оряхово, а от там в морето", уточни Цеца Димова и допълни, че през последните години в кметството на селото не с получавани сигнали за замърсяване или за затлачване с отпадъци на коритото на реката. Същата е и ситуацията с коритото на Камчия и в района на с. Дъбравино. Кметът на селото Атанас Атанасов посочи, че още през лятото се провела санитарна сеч на дърветата около реката за да не се допуска затлачване с клони на коритото. Той заяви, че реката преминава на три километра от селото и през последните десет години не е имало сериозни наводнения. "В такива ситуации пострадват най-вече крайните дворове на селото", подчерта Атанас Атанасов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).