Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Подобряват ефективността на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 14.03.2013Коментари (1)685
Проект "Подобряване ефективността на общинските администрации Дългопол, Долни Чифлик и Провадия за постигане на оптимизация и избягване на дублиращи функции" беше представен на специална пресконференция днес -14.03.2013, в Областен информационен център - Варна. На срещата с медиите присъства целият екип на проекта, като събитието бе уважено от ръководни представители на трите общини - партньори и премина при висок интерес от страна на останалите общини в Област Варна. Те също имаха свои представители на срещата днес.

Проектът "Подобряване ефективността на общинските администрации Дългопол, Долни Чифлик и Провадия за постигане на оптимизация и избягване на дублиращи функции" се финансира от Оперативна програма "Административен капацитет". Той се осъществява с финансовата подкрепа на ОПАК, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Финансирането е по Приоритетна ос: І. "Добро управление", Подприоритет: 1.1. "Ефективна структура на държавната администрация"", Бюджетна линия: BG051PO002/12/1.1-04, с размер на предоставената БФП (Обща стойност на проекта) - 171 693,32 лева. Срокът на изпълнение е 14 месеца.
Водеща е Община Дългопол в партньорство с общините Долни Чифлик и Провадия.

"Това е единственият проект с бенефициент - община от Варненска област, одобрен за финансиране по първата процедура за подбор на проекти за "оптимизиране на структурата на общинските администрации за постигане на по-голяма ефективност и избягване на дублиращи функции", отворена през м.април 2012г. Чрез споделянето на добри практики от самото начало целим въвеждането на принципите на добро управление, подобряване на капацитета на служителите в администрацията и създаване на ефективна общинска администрация "с лице към хората", коментира Румяна Драйчева - ръководител на проекта.

Проектът стартира с анализ на текущото състояние на ефикасността и ефективността в трите общини - със сформиране на фокус и работни групи, анкетни проучвания и включване на заинтересованите страни. Изграждането на устойчив административен капацитет чрез провеждане на функционален анализ има пряко отношение към подобряване прилагането на два от принципите за добро управление - ефективност и ефикасност. Експертна оценка ще определи областите с необходимост от подобрение, като мерките за подобряване на управлението ще бъдат заложени в План за действие за оптимизиране на работните процеси, отделен за всяка община - партньор по проекта. Цялата дейност, свързана с анализа на администрациите и с предложените мерки за подобрение ще се реализира в съответствие с Единната методология за провеждане на функционален анализ в държавната администрация.

В заключителния етап на проекта е заложено провеждане на работен семинар за представяне на "научените уроци" при извършването на функционалните анализи в трите общински администрации и изпълнението на плановете за действие пред представители на Областна администрация Варна и останалите девет общини от областта.

Очакваните резултати от проекта са свързани с възможността за усъвършенствани на вътрешната организационна структура и работните процеси в отделните звена на общинските администрации в Дългопол, Долни Чифлик и Провадия. С оптимизирането на управленските и работните процеси ще се постигне намаляване на бюрокрацията, подобряване на икономичността и ефикасността на дейността в трите администрации. Проектът дава възможност за коригиране на липсващи процедури, правила и методологии за работа и подобряване на сегашните.

Дейности, заложени по проект "Подобряване ефективността на общинските администрации Дългопол, Долни Чифлик и Провадия за постигане на оптимизация и избягване на дублиращи функции."

Анализ на текущото състояние в трите общински администрации.

Организиране на анкетни проучвания с експертни служители в общински администрации Дългопол, Долни Чифлик и Провадия.

Интервюта с ръководни служители в трите общини.

Идентифициране на области за подобрение в общинските структури и формулиране на конкретни предложения за по-добър работен процес.

Изготвяне на Планове за действие за общините Дългопол, Долни Чифлик, Провадия.

Разработване на вътрешна документация, която да следва направените препоръки и мерките в плановете за подобрение на трите общински администрации.

В хода на изпълнение на проекта, в трите общини - Дългопол, Долни Чифлик и Провадия, ще бъдат разработени и реализирани две обучителни програми - "Ефективност и ефикасност при управление на изпълнението на нововъведения в общинската администрация" и "Прилагане и измерване на изпълнението при нововъведения в общинската администрация."

Публикации на електронните страници на трите общини за статуса на изпълнение на плана за действие в общинските администрации.

С изпълнението на препоръките от плана за действие за подобряване на общинските администрации, ще се проведе кръгла маса за информиране на заинтересованите страни в Дългопол, Долни Чифлик и Провадия.

На работен семинар ще бъдат представени опита, нововъведените мерки за подобряване на работния процес в администрацията и тяхното изпълнение като част от плановете за действие в Дългопол, Долни Чифлик и Провадия. За участие във форума ще бъдат поканени представители на Областна администрация - Варна, също и представители на администрациите на общините от Област Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.03.2013 г.
0
 
 
Абсолютна простотия и харчене на пари.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: