Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Подобряват училищната инфраструктура в Каварна с 1 млн. лева
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 23.03.2010Коментари (0)790
На 22 март 2010 г. в Община Каварна се състоя заключителна информационна среща по проект BG161PO001/4.1-01/2007/032 „Подобряване на училищната спортна инфраструктура в Каварна". Проектът се финансира по ОП "Регионално развитие 2007 -2013 г." с Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/4.1-01/2007/018 и има за цел да се осигури подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, която ще допринесе за устойчиво местно развитие. Стойността на реализирания проект е 999 940,34 лева. На срещата присъстваха медии, учители, родители и ученици от СОУ "Стефан Караджа" и ОУ "Йордан Йовков" и др.

Проектът се реализира с цел подобряване на някои основни елементи на образователната инфраструктура в община Каварна. Постигнато е подобряване на качеството на живот и работната среда с по-добър достъп до основни услуги, като образованието, и нови възможности за повишена регионална конкурентноспособност и устойчиво развитие на община Каварна.

Специфична цел на проекта е да се подобри и модернизира образователната инфраструктура на територията на община Каварна, което доведе до подобряване качеството на живот на населението и повиши привлекателността на региона. Проектът е насочен към обновяване на спортната база на двете най-големи общински училища в Каварна - ОУ "Йордан Йовков" и СОУ "Стефан Караджа". Учебните заведения са разположени в общ училищен двор и обновяването на спортната им инфраструктура облагодетелства 1 162 възпитаника на учебните заведения, останалите 368 ученика в града, както и населението в активна възраст в Каварна.

В резултат на реализирането на проект BG161PO001/4.1-01/2007/032 СОУ "Стефан Караджа" и ОУ "Йордан Йовков" вече разполагат с модерни и безопасни открити спортни игрища с монтирани спортни съоръжения - едно футболно, две баскетболни, едно волейболно и едно мултифункционално игрище /с възможности за тенис на корт, хандбал, волейбол и мини футбол/. Беше изградена обща писта за лека атлетика, където ще се провеждат спортни занимания на класове и от двете училища. В резултат на дейностите беше положена нова модерна изкуствена настилка върху външните спортни площадки, а около откритите спортни съоръжения бе изградена нова ограда .

При реализирането на проекта бяха ремонтирани и обновени три спортни салона , бе поставена външна топлоизолация, във всички спортни салони и зали в двете учебни заведения има вентилационни и климатични инсталации.

В СОУ „Стефан Караджа" бяха преустроени помещения в зала за фитнес, където бяха ремонтирани помещения с обща площ 230 кв. м. Новоизградената по проекта зала за фитнес беше оборудвана с 13 уреда, нужни за ползотворното протичане на предвидените часове по физическо възпитание и култура.

Успешното реализиране на дейностите по проект BG161PO001/4.1-01/2007/032 дава възможност да бъдат въведени в учебния план на училищата програми за обучение на нови спортове в часовете по физическо възпитание (СИП)-фитнес, тенис и др.

След реализирането на проекта Община Каварна предоставя разнообразни възможности за образование, обучение и развитие. Обновяването и модернизирането на образователната система предоставя възможности за индивидуално развитие и съвременно образование и квалификация на младите жители на морския град. Качественото и модерно образование осигурява възможност за всички учащи за развитие на уменията и знанията си с цел осъществяване на личните цели и пълноценна реализация в глобалното общество. Основната цел на Община Каварна е да създава висок и повишаващ се жизнен стандарт за гражданите си.

Качественото образование е цел на всяко общество, тъй като чрез него се гарантира просперитет, който дава основание за икономически оптимизъм. Ето защо Община Каварна приоритетно се стреми към осигуряване на общодостъпност до образователната система. Привличането и задържането на младежите в училище ще доведе до редуциране на процента на безработните с ниско образование и без квалификация или специалност. Чрез осигуряване на възможност на всеки да се обучава независимо от неговото местоживеене, произход, социално положение и физическо състояние, местната власт допринася за повишаване на конкурентноспособността на района.

Подобряването на спортната училищна инфраструктура в град Каварна допринася за сближаването и уеднаквяването към световните стандарти за образование. Реализирането на проект BG161PO001/4.1-01/2007/032 „Подобряване на училищната спортна инфраструктура в Каварна" води до постигане на продължително подобряване на качеството на живот за сегашните и бъдещите поколения чрез създаването на устойчива местна общност, която е способна ефикасно да управлява и използва ресурси.

В процеса на реализация на дейностите са включени всички заинтересовани страни. Това допринася за трайно взаимодействие и партньорство между Общината и Ръководствата на училищата, което от своя страна позволява да се търсят средства и начини за решаване на възникващите проблеми, свързани с учебната дейност и подобряване материалната база на училищата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: