"Подвижна класна стая" в Албена разяснява проблемите на климата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:45 / 16.08.2008
655
"Подвижна класна стая" под формата на надуваем балон с диаметър 7 метра ще обиколи българското Черноморие в периода 11 - 17 август 2008 година. Сферата, която е изрисувана отвън и отвътре като земното кълбо, ще бъде инсталирана за цял ден днес в Албена между Управителната сграда на "Албена" АД и хотел "Добруджа". Утре класната стая е във Варна.

Посланията на кампанията ще бъдат представени от Ръководителя на Представителството на Европейската комисия г-жа Зинаида Златанова и от представители на общините - домакини в Поморие, Бургас и Несебър от 11:00 часа на мястото на събитието в съответния град. Във Варна кампанията ще бъде открита от кмета г-н Кирил Йорданов.

Съвместната кампания на Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм - Екопроекти" е част от общата европейска кампания "Направи промяна" за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия.

Под мотото "Вие контролирате изменението на климата" кампанията цели да разясни по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени.

Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните са предвидени информационни материали и дискусии на място.

В рамките на кампанията ще бъдат обсъждани въпроси като получаването на енергия, зависимостта ни от слънчевата енергия, черпенето на енергия от неустойчиви източници, ефективното енергопотребление.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).