Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Повишават квалификацията на служителите в община Вълчи дол
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 17.06.2013Коментари (0)1211
Днес в заседателната зала на Общинска администрация гр.Вълчи дол се проведе откриваща пресконференция по проект "Повишаване на квалификацията на служителите в Община Вълчи дол" на стойност 53 286,49 лева, съгласно сключен договор № А 12-22-3/09.05.2013 год. между Община Вълчи дол и Министерство на финансите- Управляващ Орган на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансиран от ЕС чрез ЕСФ по приоритетна ос 2 "Управление на човешките ресурси", подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-07,с период на изпълнение 09.05.2013г.-09.05.2014 г.

Общата цел на проекта е повишаване капацитета на служителите на администрацията на Община Вълчи дол. Това ще се постигне чрез осъществяването на следните специфични цели:

- Усъвършенстване и повишаване на професионалните знания и умения на служителите от Общинска администрация Вълчи дол.
- Повишаване на мотивацията на служителите от Общинска администрация Вълчи дол при изпълнение на служебните им задължения и работа с гражданите.

Постигането на общата и специфичните цели се предвижда да стане чрез изпълнението на дейности, насочени към подобряването на капацитета на служителите в администрацията за създаване на ефективна и ориентирана към потребителите на административни услуги модерна администрация, обърната "с лице към хората".

Общата и специфичните цели на проекта, заложените дейности, контролните индикатори и очакваните резултати са в пълно съответствие със стратегическата цел на ОПАК: "Подобряване на работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост", целите на приоритетна ос ІІ "Управление на човешките ресурси" - "Подобряване на управлението на човешките ресурси и повишаване на квалификацията на служителите в държавната администрация..."и подприоритет 2.2 "Компетентна и ефективна държавна администрация"- "Подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията".

Подобряването на работата на администрацията чрез повишаване на нейния капацитет и мотивация е висша цел, поради което тя, в съответствие с европейските принципи, подходи и политики, намира място във всички стратегически документи на различни нива, но най-вече в "Стратегия за управление на човешките ресурси в държавната администрация 2006-2013г." и "Стратегия за обучение на служителите в администрацията", която акцентира върху обучение и повишаване на квалификацията на служителите за укрепване на държавната служба и административния капацитет и усъвършенстване на самата система за развитие на професионалните умения и квалификация на служителите.

Целевата група по проекта са служителите на администрацията на община Вълчи дол, в това число: кмет на община, заместник-кметове, кметове на кметства и кметски наместници, технически сътрудници в кметствата, служители пряко подчинени на кмета на общината, служителите на 2 дирекции Обща администрация и 3 дирекции Специализирана администрация и Екип за управление на програми за заетост. Голяма част от служителите са новоизбрани или новоназначени и е необходимо да се обучават съобразно техните компетенции и професионални потребности.

Постигането на целите на проекта чрез обученията и повишаването на квалификацията на служителите в администрацията се явяват и силен мотивационен фактор за повишаване ефективността на работа и степента на удовлетвореност на общинските служители в личен, професионален и организационен план и една възможност за задържане на квалифицирани специалисти.

Предвидените в проекта обучения са:

1.Обучения в Института по публична администрация гр.София:
-Връзки с обществеността (ЕФ-3);
-Държавен протокол и церемониал (ЕФ-7);
-Основни производства по АПК /за неюристи/(ПР-6);
-Семеен кодекс и кодекс на международното частно право (ПР-9);
-Актуални въпроси при изготвянето на годишните финансови отчети на бюджетните предприятия (ФС-2);
-Изграждане на среда за практическо прилагане на Закона за електронно управление(ИТО-2).
2. Компютърно обучение за кметове на населени места и кметски наместници.
3. Обучение за работа със специфични групи граждани, включително неграмотни и такива, които не притежават правни познания.
4. Обучение за екипна и лична ефективност.

Обучението и повишаването на квалификацията на служителите има косвен ефект и за общността. Те ще осигурят на гражданите и бизнеса модерно и отговарящо на европейските изисквания административно обслужване, както и покриване на критериите за ефективна и прозрачна администрация.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: