Пожар остави многолюдна фамилия на улицата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:13 / 15.12.2008
708
Седемчленно семейство от добричкото село Лясково остана без подслон, след като домът му изгоря при пожар. Пламъците лумнали малко преди 9 часа на 11 декември. Къщата е почти напълно изгоряла, унищожено е цялото имущество и личните документи на живеещите в нея. Тя била обитавана от Зекие Елиман, синът й Реждеб Шабан, съпругата му Миланка Христова и четирите им деца. По данни на Областната дирекция на МВР в Добрич причина за запалването е строителна неизправност в комина на сградата.

Когато пожарът избухнал, в къщата били Зекие, която е трудно подвижна, и едно от децата. Хора от селото им помогнали да напуснат горящия дом. Малко след това покривът се е срутил. Според кмета на селото Ивелин Ковачев, къщата не подлежи на ремонт. Той отправил искане до териториалната дирекция "Гражданска защита" за предоставяне на фургон. Такъв обаче не е осигурен, тъй като фургоните на ведомството не са приспособени за отопление на твърдо гориво, каквото ползва многолюдната фамилия. По тази причина останалите без дом са настанени в необитавана къща в Лясково, където да изкарат зимата. От кметството са им предоставили печки, легла и други необходими вещи и уреди. С одеала и дрехи са им помогнали и хора от селото. Ивелин Ковачев сподели, че ще внесе на предстоящата сесия на община Добричка докладна записка с молба за отпускане на финансова помощ на пострадалото семейство.

Две от децата ходят на училище, а другите две спряха, след като завършиха VIII клас, разказа кметът на Лясково. Едно от момчетата се хващало да работи в строителството, а майката Миланка от есента е устроена на работа по програма за временна заетост. Бащата Реждеб е болен и не работи от години.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).