Правителството реши: Игнатиево става град

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:05 / 09.03.2011
1618
Правителството обяви село Игнатиево, община Аксаково, за град. Решението за административно-териториалната промяна е подкрепено от Общинския съвет и кмета на Аксаково и от областния управител на Варна.

Населеното място изпълнява законовите условия за обявяване на село за град. Броят на постоянните жители на Игнатиево е 4258 души. Има добре изградена социална инфраструктура - средно общообразователно училище, ОДЗ, читалище, библиотека и младежки дом. Построени са нов спортен център и стадион, а на мотополигона ежегодно се провеждат кръгове от националното първенство по мотоциклетизъм.
Игнатиево е водоснабдено и електрифицирано.

Канализационната мрежа е свързана с пречиствателна станция "Варна". Комуникациите са на високо технологично ниво, има добри транспортни връзки с областния и с общинския център. В населеното място е обособена бизнес зона, където работят над 40 фирми.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).