Правят проекти за пречиствателни в Константиново и Звездица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 22.10.2008
801
Община Варна е възложила изработването на технически проекти за пречиствателни станции за селата Константиново и Звездица. Общата сума, която ще се задели от местната хазна за проектите на двете съоръжения, е 59 000 лева, разделена по равно. Общо кандидатите за разработване на заданието са били 5. След конкурс за автор е избрана фирма ЕТ "Силует Б-Блага Петрова". Дружеството ще извършва и авторския надзор при реализацията на двата проекта. Очаква се те да бъдат готови до средата на януари. Те са част от обявена от община Варна обществена поръчка за различни обекти по водоснабдяването и канализацията. Общата стойност на договорите, които са сключени за реализацията на някои от 17-те позиции, е 260 000 лева. Средствата ще се заделят от перото в местния бюджет, предвидено за дейности, свързани с пътищата.

Освен с проект за пречиствателна станция Константиново ще се сдобие и с такъв за канализационната мрежа. Неговата стойност е 77 000 лева. В тази позиция, спечелена от "Декуманус" ООД, е включен и проектът за канализация на ул. "Делфин" във "Виница". Там трябва да се предивиди и изграждането на помпена станция, като за целта общината ще даде 22 500 лева.

Канализация ще има и Каменар. За проекта общината ще плати на фирма "Инжпроект-Варна" ЕООД. С оглед нарастващите нужди от нови терени в града е възложено и реализирането на предпроектни проучвания за водоснабдяването и канализацията на зоната около "Метро". Там дейността отново ще се извършва от "Инжпроект-Варна" ЕООД, на която ще бъде платено 28 000 лева. Освен това компанията има ангажимента и да реши как водата ще стигне до местност Лазур.

От големия пакет, обявен от община Варна, засега без договори са изработването на проекти за канализация на Звездица, Тополи и Казашко, където се предвиждаше и помпена станция. Засега явно са отложени и предпроектните проучвания за водоснабдяването на няколко местности извън града.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).