Проблемите с незаконното строителство в къмпингите трупани с години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 24.11.2010
578
При сега изградени постройки на територията на трите морски общини в Добричка област - Шабла, Каварна и Балчик, няма констатирани незаконни строежи. Това каза инж. Таня Василева, началник сектор в Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) в Добрич. При къмпинг "Добруджа" в Шабла обаче проблемите с незаконното строителство са натрупвани с години, заяви инж. Василева. По нейните думи от десет години няма законово основание сградите да се намират там. Гражданите са собственици само и единствено на постройките, земята в по-голямата си част е държавна собственост, част от нея е горски фонд, като има закупени и частни терени. Има лица, които са си закупили терена и са разчистили старите постройки, а има и такива, на които тепърва им предстои да ги премхват. "Там въпросът е много сложен и положението във всички къмпинги е подобно", коментира инж. Василева.

Тя допълни, че е много сериозен проблемът и с местността "Тузлата", защото освен всичко друго това е зона на Черноморското крайбрежие и е защитена зона заради наличието на лечебна кал. По думите на инж. Василева проблемът е, че земята е държавна, проблемът е и на самите граждани, защото на тези терени те са си закупили някакви постройки. В повечето случаи обаче тези постройки са без санитарни възли, а след това без да са собственици на земята, "абсолютно незаконно", гражданите започват да си ги ремонтират, да ги пристрояват, да си изграждат бани и тоалетни. "Положението в някои от тези места е просто отчайващо и то е опасно", каза инж. Таня Василева.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).