Разбиха нелегален цех за производство на алкохол в софийско село

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 19.06.2024
1064
Предотвратено е разпространението на фалшивите напитки, като е иззет близо половин тон спирт за производство и готова "продукция, съобщиха от МВР. 

Специализираната полицейска операция е проведена вчера на територията на село Мировяне. В хода на предприетите действия служители на отдел "Икономическа полиция" - СДВР разкрили нелегален цех за производство на алкохол. 

Той бил обособен в гаражно помещение, стопанисвано от 36-годишен. На място са открити общо 425 литра високоградусов спирт и готова "продукция" - водка, мастика и ракия. При процесуално-следствените действия е конфискувано цялостно оборудване за нелегално производство на алкохолни напитки и есенции за тях.

Образувано е досъдебно производство по чл. 234 от НК и събраните материали са докладвани в Софийската градска прокуратура. Стопанинът на нелегалния цех е задържан с мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Какво показаха пробите на морската вода при Кранево и Албена?
НАП започва проверки по морето
Шофьорка излетя от пътя Варна-Бургас
Мутренски изпълнения на пътя София – Бургас
Туристка е тежко ранена, след като падна от увеселително влакче н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).