Разчистват Двореца в Балчик от сергии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:27 / 27.01.2011
667
През март ще бъде открита нова процедура за отдаване под наем на търговските обекти по алея Двореца, съобщи кметът на Балчик Николай Ангелов.

"Никой не цели да сменя наемателите там, а целта е да направим еднотипни обекти на мястото на досегашните сергии и да се смени обликът на търговската улица", уточни Ангелов във връзка с разпореждането местата и от двете страни да бъдат освободени и разчистени. Петгодишните договори за 30-те бараки от лявата страна в посока Двореца са изтекли, заради което се налага нов конкурс. За търговските петна от дясната страна, които се отдаваха за всеки сезон като тротоарно право, е предвидено да се направят еднотипни обекти по проект на общината. Така ще се избегне поставянето на временни неугледни и грозни сергии, каквито бяха досега, коментира кметът. "Нашата политика е да осигурим допълнителни доходи за жителите на Балчик, затова се предвижда отново с предимство местата да се заемат от местни хора, като цените няма да бъдат различни от предишни години. Ще бъдат поставени по-строги условия, за да се избегне преотдаването на трети лица. Правим проверки и стигаме до абсурда, че дори и касови апарати се преотдават под наем", заяви Ангелов.

До първата половина на февруари терените трябва да са разчистени. Тези, които не спазят това разпореждане, няма да имат право да участват в конкурса. За този сезон новите обекти ще са готови да влязат в експлоатация. Кметът съобщи, че няма да прави второ предложение за даване на част от алеята на концесия за изграждане на търговски площи, след като Общинският съвет е преценил, че това не е в интерес на общината.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).