Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разработени са мерки за обезпечаване на обществения ред в курортите
Автор: Екип Varna24.bg 13:28 / 08.12.2008Коментари (0)337
Разработени са мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурност в курортните комплекси на страната през туристическия сезон. Това каза комисар Томи Илиев от Главна дирекция „Охранителна полиция". Мерките не са ограничени във времето, те са комплексни, имат дългосрочен характер и се актуализират при изменение на оперативната обстановка в курортните комплекси.

Въз основа на мерките областните дирекции и районните управления правят анализ на оперативната обстановка и действащата организация в полицейската дейност, изготвят планове с конкретни срокове и отговорници за обезпечаване на обществения ред и сигурността в курортните комплекси на обслужваната от тях територия. Особено внимание в анализите се отделя на извършените по-характерни престъпления по отношение на обществения ред, особеностите на обслужваната територия, например къде има повече хотели, хижи, питейни увеселителни заведения, търговски обекти, ски-съоръжения, финансови институции, обменни бюра и други характеристики на обстановката. В изпълнение на тези мерки представителите на полицията провеждат срещи с кметовете на общините и участват в заседания на комисиите по обществен ред и сигурност за съвместно решаване на проблемите, свързани със сигурността и реда в курортните комплекси. Също такива срещи се провеждат и с ръководствата на курортни комплекси, собственици на хотели и други места за подслон, със собственици на увеселителни или питейни заведения, с представители на туроператорски фирми. Целта на тези срещи е да се набележат и осъществят най-вече превантивни мерки с цел засилване както охраната и спокойствието на преминаващите туристи, така и засилване на тяхната лична бдителност и предпазването им от престъпни посегателства. В тази посока се провеждат и редица специализирани полицейски операции за опазване на обществения ред и противодействието на престъпността в тези курорти. При констатирани нарушения, се прилагат мерки, съгласно Закона за МВР.

Специално за настъпилия зимен курортен сезон, освен наличните сили, които има в съответните районни управления на МВР за по-големите комплекси, например за Боровец и Мальовица, намиращи се на територията на ОДМВР-София и РПУ-Самоков, през зимния туристически сезон за периода от 15 декември до 15 април ще бъдат командировани полицейски служители от СДМВР, ОДМВР-Бургас, ОДМВР-Варна и ОДМВР-Шумен в помощ на служителите от РПУ-Самоков и респективно на полицейския участък, който е изграден и позициониран в Боровец.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (622) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: