Ремонтират пристанище Бяла до дни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:58 / 20.09.2012
572
Започва първият етап от ремонта на рибарското пристанище "Чайка" и яхтен терминал "Св. Атанас" в град Бяла. Зимните бури през февруари нанесоха значителни поражения върху конструкцията на оградното съоръжение на пристанището. Разрушена бе напълно защитата от скални блокове, защитаваща изградения паркинг. Голяма част от защитата на външната страна на съоръжението, която е от тетраподи, бе частично нарушена. Тетраподите бяха разместени, на места потънали в пясъчната основа, а някои места дори с нарушена конструкция. Защитата от скални блокове от вътрешната страна на оградния мол бе компрометирана и на разстояния от 2 до 5 метра пред вълнобойните блокове те са открити и незащитени. Частично разрушена бе бетоновата настилка по съоръжението. На места по оградния мол бяха разрушени съществуващи електрически стълбове и осветление. Затлачена бе акваторията на съоръжението с наноси от пясък, което възпрепятства нормалното й експлоатиране.

След като администрацията в общината установи щетите, поиска средства от междуведомствената комисия за защита на населението към Министерски съвет. Със свое решение от края на юни комисията утвърди етапно за 2012 г. сумата от 600 000 лв. за най-неотложни работи. Най-вероятно, още толкова средства за втория етап от ремонта ще бъдат отпуснати през 2013 г. През юли общината възложи на "Геозащита" - Варна, да проектира първия етап от ремонта на обекта. Планът е предаден в местната администрация на 3 септември и общината до броени дни ще стартира ремонта, защото по-голямата част от дейностите трябва да се извършват при спокойно море - преди настъпването на зимата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Жена почина след АГ операция, две деца останаха без майка
Разбиха ферма за канабис със стока за милиони
Джип на "Гранична полиция" и лек автомобил катастрофираха край Бу...
Спасителят на подхвърленото в Айтос бебе: Ако го бях изоставил, д...
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Със счупени ребра и черепно-мозъчна травма: Жена е в кома след до...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).