Режат села от света, спират им рейсовете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:47 / 18.11.2011
786
След като БДЖ съкрати вагони и остави хората почти без превоз, сега и автобусите в част от селата у нас спират. Един от големите превозвачи в област Добрич, който извършва и междуселищни превози, сериозно обмисля спирането на автобусите по някои направления. Това съобщи изпълнителният директор на транспортното дружество "Пътнически превози" инж. Валентин Василев.

"В момента правим анализ, но по всяка вероятност след Нова година ще преустановим движението на автобуси по линии към Силистра и Русе", каза Василев. Той добави, че това е една от предприетите от компанията антикризисни мерки с цел оцеляване. Наред с нея фирмата е предприела още замразяване на заплатите на персонала и максимално свиване на разходите.

Василев допълни, че мотивът за спирането на автобусите е фактът, че те дори не успяват от билети да покрият разходите си за гориво, а и с непрекъснатия ръст на цените на горивата курсовете излизат съвсем нерентабилни.

Заради кризата цели села буквално ще бъдат откъснати от света, тъй като автобусни компании обмислят да махнат линиите си по няколко такива направления в Добрич, Русе, Враца, Видин, Лом и Монтана. Хората от малките населени места обаче са изключително притеснени, тъй като освен автобуси нямат никакъв друг превоз.

"В нашето село кола имат само кметският наместник и на съседа синът му, който ни води на лекар, когато автобусът не дойде. Дори и през ден обаче рейс все пак имаше, а като го спрат, какво ще правим, не знам", коментира баба Елена от видинското с. Рупци.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).