Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руски инвеститори планират жилищен комплекс край село Осеново
Автор: Екип Varna24.bg 09:05 / 10.08.2008Коментари (0)2030
© Строителство градът
Готов е идейният проект на жилищен комплекс с нискоетажно застрояване, разположен в поземлен имот в местността Шейтана в землището на Осеново. Селото е в община Аксаково и е разположено в близост до курорта Албена, на около 20 км северно от Варна. Инвеститор е дружеството с руско участие "Бора - РВБ" ООД. Проектът е разработен от екип с главни проектанти арх. Ваня Караджова и арх. Огнян Брънчев, автори и на градоустройствената разработка.

Става дума за комплекс от нискоетажни сгради в парцел с площ 9067 кв.м. Теренът е сравнително стръмен, с наклон 23%.

Входът е оформен от западната страна, където е предвидено уширение за разпределение на пътните потоци в имота. Там е ситуирана административно-жилищна сграда. Имотът е застроен в останалата част с четириетажно чисто жилищно застрояване, като сградите са развити стъпаловидно по наклона на терена и всяка от тях разполага с басейн и паркоместа. Общата разгъната площ е 8750 кв.м. Идеята на композицията е да се оформи централна ос, която започва от входа на парцела и стига по диагонал в крайната му точка, като около нея са организирани всички жилищни и рекреационни площи. Композицията е балансирана и дава възможност за оптимално и ефективно оползотворяване на терена, като се постига максимално застрояване, без това да попречи на богатото озеленяване. Достъпът до всички сгради е осигурен чрез обходни вътрешноквартални улици с площ около 1800 кв.м.
Жилищните сгради са три типа.

От първи тип с големина на петното 15/11 м са предвидени седем сгради, в които ще се разположат предимно двустайни апартаменти. На първо приземно ниво има два двустайни апартамента с площ 65 кв.м в предната открита част и избени помещения в задната полувкопана част. На второ и трето ниво на сградите ще се разположат по три двустайни апартамента във вариант А на разработката и по един тристаен с площ 97 кв.м, едно студио с площ 40 кв.м и един двустаен апартамент във вариант Б. На четвърто терасовидно ниво са предвидени по два тристайни апартамента. От вариант А са предвидени четири сгради, а от вариант Б - три.
Жилищната сграда "втори" тип е една и е свободностояща. Разположена е в източната част на имота, срещу централната ос на архитектурната композиция. В нея са предвидени по един четиристаен и три тристайни апартамента на второ и трето ниво, три двустайни апартамента на първото приземно ниво в откритата част и избени помещения за апартаментите в задната полувкопана част. На четвъртия терасовиден етаж на сградата са предвидени два тристайни апартамента. Тук площта на апартаментите е доста по-голяма, съответно 80 кв.м, 130 кв.м и 160 кв.м.

Жилищната сграда "трети" тип е със смесено предназначение. Тя се намира в западната част на имота, в началото на централната ос на композицията. Идеята е да съвместява необходимите за комфортното обитаване на комплекса рекреативни функции и луксозни апартаменти в близост до тях. На първото ниво на сградата ще се направи СПА център, разполагащ с вътрешен и външен басейн, фитнес зала, масажи, сауна, козметичен и фризьорски салон, турска и парна баня и малък снек бар.

На второ и трето ниво са предвидени двустайни апартаменти по шест на етаж, а на терасовидния етаж ще има три тристайни жилища с площ по 96 кв.м.

В завършен вид комплексът ще разполага със сто апартамента.

Източник: в."Строителство градът"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: