Руски инвеститори планират жилищен комплекс край село Осеново

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 10.08.2008
2030
Готов е идейният проект на жилищен комплекс с нискоетажно застрояване, разположен в поземлен имот в местността Шейтана в землището на Осеново. Селото е в община Аксаково и е разположено в близост до курорта Албена, на около 20 км северно от Варна. Инвеститор е дружеството с руско участие "Бора - РВБ" ООД. Проектът е разработен от екип с главни проектанти арх. Ваня Караджова и арх. Огнян Брънчев, автори и на градоустройствената разработка.

Става дума за комплекс от нискоетажни сгради в парцел с площ 9067 кв.м. Теренът е сравнително стръмен, с наклон 23%.

Входът е оформен от западната страна, където е предвидено уширение за разпределение на пътните потоци в имота. Там е ситуирана административно-жилищна сграда. Имотът е застроен в останалата част с четириетажно чисто жилищно застрояване, като сградите са развити стъпаловидно по наклона на терена и всяка от тях разполага с басейн и паркоместа. Общата разгъната площ е 8750 кв.м. Идеята на композицията е да се оформи централна ос, която започва от входа на парцела и стига по диагонал в крайната му точка, като около нея са организирани всички жилищни и рекреационни площи. Композицията е балансирана и дава възможност за оптимално и ефективно оползотворяване на терена, като се постига максимално застрояване, без това да попречи на богатото озеленяване. Достъпът до всички сгради е осигурен чрез обходни вътрешноквартални улици с площ около 1800 кв.м.
Жилищните сгради са три типа.

От първи тип с големина на петното 15/11 м са предвидени седем сгради, в които ще се разположат предимно двустайни апартаменти. На първо приземно ниво има два двустайни апартамента с площ 65 кв.м в предната открита част и избени помещения в задната полувкопана част. На второ и трето ниво на сградите ще се разположат по три двустайни апартамента във вариант А на разработката и по един тристаен с площ 97 кв.м, едно студио с площ 40 кв.м и един двустаен апартамент във вариант Б. На четвърто терасовидно ниво са предвидени по два тристайни апартамента. От вариант А са предвидени четири сгради, а от вариант Б - три.
Жилищната сграда "втори" тип е една и е свободностояща. Разположена е в източната част на имота, срещу централната ос на архитектурната композиция. В нея са предвидени по един четиристаен и три тристайни апартамента на второ и трето ниво, три двустайни апартамента на първото приземно ниво в откритата част и избени помещения за апартаментите в задната полувкопана част. На четвъртия терасовиден етаж на сградата са предвидени два тристайни апартамента. Тук площта на апартаментите е доста по-голяма, съответно 80 кв.м, 130 кв.м и 160 кв.м.

Жилищната сграда "трети" тип е със смесено предназначение. Тя се намира в западната част на имота, в началото на централната ос на композицията. Идеята е да съвместява необходимите за комфортното обитаване на комплекса рекреативни функции и луксозни апартаменти в близост до тях. На първото ниво на сградата ще се направи СПА център, разполагащ с вътрешен и външен басейн, фитнес зала, масажи, сауна, козметичен и фризьорски салон, турска и парна баня и малък снек бар.

На второ и трето ниво са предвидени двустайни апартаменти по шест на етаж, а на терасовидния етаж ще има три тристайни жилища с площ по 96 кв.м.

В завършен вид комплексът ще разполага със сто апартамента.

Източник: в."Строителство градът"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен...
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).