Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руснаците не пускат децата си по родното Черноморие
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 26.07.2011Коментари (0)585
© Varna24.bg
Руски туроператори и фирми вече са отказали посещения на деца в лагерите по нашето Черноморие. Това каза Димитър Димитров председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - Североизточен регион. По негови думи заради зачестилите случаи на чревни инфекции и натравяния в българските бази, които бяха и широко тиражирани в медиите вече се наблюдава отлив на лагеристи.

"Руската реакция не закъсня и спря децата за България", каза специалистът и добави че това се е отразило най-тежко на курортното селище Кранево, където това е било основно перо. По думи на Димитров базата никак не е лоша, но явно някой се е опитал да направи бързи пари на гърба на децата, което веднага е било отразено. Според него това е напълно нормална реакция от страна на Русия, тъй като всеки един родител би спрял детето си да посещава подобни места. Според него проблема се е раздул много, но все пак това касае здравето на децата, което е най-важното. Димитров подчерта, че като цяло базите са на добро ниво и подчерта, че той лично се е уверил в това. По негово мнение този отлив на руски лагеристи ще се отрази лошо на малките курорти селища, които традиционно посрещат деца от чужбина, тъй като техния брой е много голям.

Димитър Димитров заяви още, че коментарите на медиите, че в "Слънчев бряг" се развива алкохолния туризъм водят изключително неприятни последици за страната ни. Според него независимо всичко курорта е пълен, а това носи приходи, както в бизнеса така и в държавата. "Щом курорта се посещава, означава, че има хора на които им харесва и не разбирам, защо трябва да се говори по този начин", подчерта специалистът. По негови думи в другите държави няма такива атаки срещу туризма и дори изрази притеснението си, че това може да се прави умишлено. Димитър Димитров посочи, че негативна информация излиза и за курорта "Златни пясъци" и други известни курорти по родното Черноморие. "Като цяло тази година много негативни неща се раздуха в медиите и на всичко отгоре все още ги дават, каза в заключение председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - Североизточен регион.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: