Руснаците не пускат децата си по родното Черноморие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:22 / 26.07.2011
585
Руски туроператори и фирми вече са отказали посещения на деца в лагерите по нашето Черноморие. Това каза Димитър Димитров председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - Североизточен регион. По негови думи заради зачестилите случаи на чревни инфекции и натравяния в българските бази, които бяха и широко тиражирани в медиите вече се наблюдава отлив на лагеристи.

"Руската реакция не закъсня и спря децата за България", каза специалистът и добави че това се е отразило най-тежко на курортното селище Кранево, където това е било основно перо. По думи на Димитров базата никак не е лоша, но явно някой се е опитал да направи бързи пари на гърба на децата, което веднага е било отразено. Според него това е напълно нормална реакция от страна на Русия, тъй като всеки един родител би спрял детето си да посещава подобни места. Според него проблема се е раздул много, но все пак това касае здравето на децата, което е най-важното. Димитров подчерта, че като цяло базите са на добро ниво и подчерта, че той лично се е уверил в това. По негово мнение този отлив на руски лагеристи ще се отрази лошо на малките курорти селища, които традиционно посрещат деца от чужбина, тъй като техния брой е много голям.

Димитър Димитров заяви още, че коментарите на медиите, че в "Слънчев бряг" се развива алкохолния туризъм водят изключително неприятни последици за страната ни. Според него независимо всичко курорта е пълен, а това носи приходи, както в бизнеса така и в държавата. "Щом курорта се посещава, означава, че има хора на които им харесва и не разбирам, защо трябва да се говори по този начин", подчерта специалистът. По негови думи в другите държави няма такива атаки срещу туризма и дори изрази притеснението си, че това може да се прави умишлено. Димитър Димитров посочи, че негативна информация излиза и за курорта "Златни пясъци" и други известни курорти по родното Черноморие. "Като цяло тази година много негативни неща се раздуха в медиите и на всичко отгоре все още ги дават, каза в заключение председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - Североизточен регион.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).