С екоакция почистиха плажа в курорта Камчия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:08 / 28.03.2011
702
В партньорство с неправителствената организация Surfrider Foundation Europe община Аврен почисти плажната ивица в курорта Камчия. Инициативата бе част от предприетите от фондацията повече от 300 операции по почистване на морски брегове, речни корита и езера в цяла Европа и някои райони на Африка. В акцията се включиха и деца от Москва, почиващи в международния детски лагер "Радуга". В събота те взеха участие в екологичен форум "Земля - наш дом", който тържествено бе открит в присъствието на проф. д-р Таня Иванова, ръководител на програма "Интеркосмос" за България, и космонавта Красимир Стоянов. Те пристигнаха в СОК "Камчия" по покана на изпълнителния директор Станка Шопова. В присъствието на представители от всички отряди гостите поставиха начало на "Звездната алея" в МДЛ "Радуга", като посадиха първите паметни дръвчета. На събитието присъстваха кметът на община Аврен Красимир Тодоров и главният еколог на общината Веселина Ангелова.

Програмата, посветена на Деня на Земята, бе обвързана и с юбилейната дата 12 април, когато ще се навършат 50 години от полета на Юрий Гагарин в Космоса.

Проф. д-р Таня Иванова представи на младите московчани всички проекти, с които България участва в програмата "Интеркосмос". Разказа им за своята рожба - звездната оранжерия "Свет", работеща на станция "Мир", а също така и за най-новия проект - космическа станция на Марс. В момента се провеждат изпитания на станцията, които ще приключат през ноември. Красимир Стоянов пък беше посрещнат с бурни овации от децата, а той подробно им разказа на какви предизвикателства са подложени смелчаците, избрали пътя към звездите.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).