Шабла отново събира природозащитници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:21 / 24.08.2011
494
За трети път Шабла ще бъде домакин на инициатива с природозащитна насоченост. В инициативата може да се включи всеки желаещ, а днес изтича крайният срок за подаване на заявки за участие. Природозащитницте ще се съберат от 2 до 10 септември. Доброволците ще участват в различни и интересни дейности. Ще бъдат обновени и укрепени платформите за наблюдение на птици (районът е известен с големия брой мигриращи птици, които гнездят там в определни периоди на годината). 

Предвидено е изграждане на изкуствени острови за гнездене на птици, ще бъдат поставени и къщички за тях. Освен това природозащитниците ще косят тръстика в Шабленска тузла, ще бъдат поставени обозначителни табели около тази защитена територия, ще бъде обновена и пътеката към нея. Дейностите включват събиране на отпадъци по околните морски плажове и дюни. Организаторите предупреждават, че доброволците ще стават рано сутрин, за да мога да работят, когато е по-прохладно. Доброволците ще живеят в полеви условия в палатков лагер в централната част на къмпинг "Добруджа". Необходимата екипировка включва: палатка, спален чувал, бански, препарат против насекоми, крем против изгаряне, шапка или кърпа за глава, работно облекло и добро настроение. Природозащитната екоинициатива Шабла'2011 е посветена на европейската година на доброволчеството, като целта е да се популяризири активното гражданство на хората.


Източник: Радио Фокус

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).