Шокиращи подробности за случая на насилие в детска градина, говори бащата на едно от децата 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:51 / 30.05.2024
2593
Възпитателката, срещу която беше получен сигнал за упражняване на насилие над деца в детска градина във Велинград, е задържана. В ареста е и директорката на въпросното заведение – "Фантазия". Това каза бащата на едно от битите деца – Петър Томанов.

"Веднъж взех детето насинено под брадичката, а ушето му беше дърпано, но то не можа да ми обясни какво точно се е случило. Явно беше наплашено. Успокоих го. Детето ми каза: "Тати, вече ще слушам и леля Нели няма да ме заключва в тоалетната. Тати, Нели бие". Леля Нели е въпросната учителка. Детето го беше страх дори да влиза в двора на градината", сподели Томанов.

До NOVA са изпратени видеоклипове с учителка, която удря дете и скубе друго. Кадрите са получени от родители на дете, което посещава въпросната градина. Жената, заснета да упражнява насилието, е била разпозната веднага.

В 13 часа кметът на Велинград свиква две комисии на общината заради случая. На срещата са поканени всички заинтересовани страни, като - социални институции и Отдел "Закрила на детето". Вече има издадена заповед за изискване на обяснение от директорката на детската градина.

Този следобед родителите на децата, които посещават заведението, планират да се съберат на протест в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Разкрит е заговор за убийството на папа Франциск по време на посе...
Почитаме 108-годишнина от Добричката епопея
Фекални води текат по улица в Китен
Започна 27-ия Международен конкурс "Надежди, таланти, майстори" в...
Близо 500 участници от рекордните 78 отбора на маратона в София
Тежък инцидент! Влак помете кола, има загинал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).