Собственичка на магазин по морето: На клиента никой не му слага ножа на врата, ако искаш - поръчваш, ако искаш - плащаш

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
18:10 / 06.07.2023
2084
Потърсихме гледната точка на собствениците на бизнеси по българското черноморие. От тяхно име за предаването “Цветовете на България" на радио “Фокус" говори дама, която от дълги години притежава магазин за плажни принадлежности в Черноморец. 

“Сезонът започна трудно", коментира тя. Според нея, основен виновник за бавния старт на летния сезон е лошото време напоследък, както и пренасищането на българския клиент. 

“Хората се пренаситиха в цялото това предлагане през годините; непрекъснато търсят нещо ново - и изживяване, и стока. Ако преди от всяка сергия детето минаваше и купуваше някаква играчка, защото е нова, сега вече няма такъв интерес", сподели собственичката. 

Дамата твърди, че клиентите рядко купуват по-скъпи артикули като дюшеци или надуваеми животни. “То е ясно, по-евтините неща се купуват повече."

По наболялата из социалните медии тема за рибената чорба за 18 лв. в Созопол, жената коментира: “По Великден бях в Гърция и там в едно съвсем обикновено заведение, дори не бутиково, ядох рибена чорба за 9 евро. И си казах: “Евала!", хората умеят, продават на добра цена", каза тя. 

“На клиента никой не му слага ножа на врата, ако искаш - поръчваш, ако искаш - плащаш. Има супички от 3 лв., има, както се видя, и от 23." Жената, нежелаеща публичност, сподели търговското си любопитство към склонността на нашенеца да дава 9 евро на гърците, без да роптае, но не и на българите. 

Собственичката все пак е обнадеждена относно тазгодишния летен сезон. “От дълги години се занимаваме с този бизнес, така че никога не се отказваме и продължаваме да чакаме клиентите".

Виж коментарите (6)

Още по темата (1242):
01.07.2024 Може ли с куче на плажа: Варненци се хванаха за гушите
05.02.2024 Колко ще поскъпне сянката на плажа това лято?
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от нашето Черноморие: 14 октомври, 14:40
часа
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).