Спад в строителството и сделките с недвижими имоти отчитат в община Суворово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:07 / 24.03.2009
510
Намаляват постъпленията от такси за технически услуги, което означава спад в строителството, каза кметът на Суворово Павлин Параскевов, обяснявайки как световната финансова криза се отразява на управляваната от него община. Според Параскевов сделките с недвижими имоти също бележат спад. Безработицата в Община Суворово се е увеличила, но засега в рамките на допустимото, каза още кметът и допълни, че е възможно да има по-сериозно увеличение на броя на безработните през лятото.

Над 2 милиона лева са средствата за одобрени и в процес на изпълнение проекти по оперативни програми, които Община Суворово е предвидила за получаване, съобщи още кметът на града Павлин Параскевов. Над половината от тях са за доизграждане на канализационна мрежа и подмяна на водопроводните мрежи в град Суворово. Общината е спечелила 2 милиона и 74 хиляди лева от други източници на финансиране. Сред тях са 218 хиляди и 31 лева по проект "Красива България", както и 480 хиляди лева за "Домашен социален патронаж".

Източник: радио Варна


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Автомобил се заби в мантинелата на АМ "Хемус"
В Добричко: Само за дни - 4 опита за "ало" измами, 80-годишна жен...
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).