Спряха завода, задръстил Балчик с мазут

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:39 / 01.04.2011
976
След като рафинерията на фирмата "Папас Олио" изпусна тонове мазут в канализацията в Балчик, се появиха слухове, че компанията е източник и на замърсяване на въздуха, което ставало след изгаряне на слънчогледовите шлюпки. Това обаче бе опровергано както и от завода, така и от здравните служби.

Управителят на завода "Папас Олио" за преработка на слънчоглед в Балчик Стефан Каров заяви категорично, че няма замърсяване на въздуха, защото процесът изключва това: "Има спуснати норми от РИОСВ - Варна, и РЗИ - Добрич, които периодично се контролират съобразно нормативните им уредби. Правят се проби, които се дават за изследвания в съответните лаборатории. Назначават се предписания, ако някоя от нормите излезе от допустимия параметър. Замърсяване на въздуха от слънчоглед не се е случвало, такова понятие не съществува по принцип, защото има достатъчно съоръжения в завода, които са насочени в тази посока и улавят всички емисии, които могат да се нарекат вредни, като прах и други неща, вкл. и шум. Всички работни места са сертифицирани, оценени по риск. Предприятието е наблюдавано много сериозно от всички възможни инстанции и е вкарано в абсолютно всички параметри. Заводът е спрян от няколко дни за категорично преустройство. За четири месеца ще стане най-модерният завод на Балканите."

От РЗИ - Добрич, съобщиха, че няма подаден сигнал за замърсяване на въздуха от конкретен източник. Единственият случай наскоро е за частен комин.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
09.03.2011 Извлечен е мазутът, изпуснат в пречиствателната станция на Балчик
08.03.2011 Продължава почистването на пречиствателната станция в Балчик
08.03.2011 Няма поражения от вятъра в Балчик
07.03.2011 Продължава почистването на мазут в Балчик
07.03.2011 Военни чистят 20 тона мазут край Балчик
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).