Стари задължения тежат на бюджета на община Вълчи дол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:05 / 14.10.2012
731
По отношение на бюджета на общината за следващата година имаме много по-голяма яснота в сравнение с миналата година. Това заяви кметът на община Вълчи дол Пенка Йорданова. Тя допълни, че все още общината има неразплатени стари задължения, които тежат на бюджета и следващата година трябва да бъдат изплатени.

"Капиталовите средства, които се одобряват за зимно поддържане са почти еднакви за всички общини без да се прави анализ на територията, климатичните особености, броя на населените места и дължината на пътната мрежа. Например в община Белослав има три населени места, климатът е много по-мек в сравнение с Вълчи дол, но те за зимно почистване получават толкова, колкото и ние и това не е спаведливо. Освен това община Белослав има много повече собствени приходи и могат да си позволят съфинансиране със собствени средства, а при нас е много по-тежко да осигурим средства", посочи Пенка Йорданова и допълни, че съфинансиране винаги се налага защото пътищата не могат да бъдат непроходими и да не могат хората да се предвижват през зимата.

"Имаме хора на хемодиализа, имаме четири средищни училища, в които се учат деца от 22 населени места и ежедневно трябва да пътуват. Макар, че общината ни е малка, проблемите ни никак не са малки", допълни Пенка Йорданова.

Тя посочи, че през следващата година има идея във Вълчи дол да се открие ремонтирана детска площадка и други спортни съоръжения по примера на съседната община Суворово, където беше открита спортна зала на стойност над пет милиона лева.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали
20-годишно момиче се заби с колата в къща в село Къкрина – пораже...
Хванаха нелегални мигранти на един от булевардите в Бургас
Тежка катастрофа край Шумен, магистралата е затворена
Няма данни за пострадали или разрушения в Русенско след силното з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).