Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стартира черморската седмица на аржентинското танго
Автор: Екип Varna24.bg 13:09 / 29.07.2011Коментари (0)703
©
От 1 до 8 август едно от "най-горещите" места на Северното Черноморие - Kaliakria Resort, ще се превърне за втора поредна година в домакин на уникалния за България танго маратон - Black Sea Tango Marathon Holiday. Той ще събере в рамките на една седмица едни от най-добрите учители и танцьори на класическо аржентинско танго от цял свят.

В магичната атмосфера на Kaliakia организаторите от Tango&Pepper Studio са подготвили нощни милонги, следобедно танго на плажа, партита на басейна, разходка с лодка, танго демонстрации и много други забавления, за да могат посетителите да загреят добре обувките си за 40-часовия танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който ще завърши събитието.

В рамките на черноморското събитие са предвидени интересни семинари, подредени в четири теми, с учители от най-добрите танго училища в Европа. Допълнително са организирани и специални уроци по дамска техника, контактна импровизация и специален курс за танго диджеи. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго.

В продължение на една седмица световноизвестни диджеи ще забавляват с парчета от автентични колекционерски аржентински танга до модерния електротанго ритъм. Сред специалните гости са дидйеите Christos Pater, Bärbel Rücker, Luca Lamberti, Stefanie Clausen (DJane), Murat Elmadağlı, Ivajla Ivanova и Pino Dangiola.

Танго маратонът е събитие, което обединява тангероси от различни точки по света, обединени от страстта си към аржентинското танго. В последните години маратоните се превърнаха в едни от най-актуалните събития в Европа и по целия свят, поради постоянно нарастващия брой на танцуващите танго.

Аржентинското танго преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните занимания в Европа, Балканите, Азия и Америка. Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на милонги, фестивали и маратони по цял свят, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца. На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви аржентинското танго за Културно нематериално богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.

С Black Sea Tango Marathon - Kaliakria 2010 България за първи път се превърна в част от световната танго сцена. В първото издание гостуваха над 130 участници от 16 държави, сред които Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: