Съдът пусна парите за 4 училища в Дългопол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:00 / 23.02.2010
1046
Варненският административен съд пусна парите за 4 училища на територията на община Дългопол. Средствата са били блокирани, заради оспорване от страна на областния управител Дачно Симеонов. Губернаторът обжалвал решение на местния парламент в Дългопол от лятото на 2009 г. С него се дава съгласие за дофинансиране на маломерни паралелки в 4 училища на територията на общината, за да могат те да функционират през учебната 2009-2010 г. Това са СОУ „Назъм Хикмет" в с. Медовец, ОУ „Митко Палаузов „ в с. Лопушна, ОУ „Васил Левски" в с. Поляците и ОУ „Христо Ботев" в с. Партизани. Общинският съвет е възложил на кмета да внесе предложение за актуализация на бюджетите на учебните заведения, нуждаещи се от дофинансиране. По този начин общината доплаща финансирането на общо 22 паралелки в четирите училища за обучението на 261 деца от I-ви до VIII клас.

След 4 заседания съдът прекрати делото, като обяви жалбата на областния управител за недопустима. Определението на административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).