Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдят убиеца на Светлан от Тръстиково по съкратената процедура
Автор: Екип Varna24.bg 11:49 / 06.04.2009Коментари (0)1822
© Impact Press Group
Делото за убийството на Светлан от село Тръстиково ще се гледа по съкратената процедура. Това съобщиха в писмо до студентските организации родителите на момчето. Това означава, че убиецът ще получи по-малко от минималната присъда от 15 години, а след това ще може да обжалва пред Апелативен съд за още по-малка присъда. "Толкова ли струва животът на едно дете в България?" питат родителите на Светлан. Ето и писмото от родителите на момчето, в което разказват и за нощта на убийството:

На 22 ноември 2008 г. синът ни Светлан Петров Стоянов от село Тръстиково, област Варна, се връща от местното заведение около 23:30 часа. На около 100 метра от дома ни го причаква маскиран с черна маска на главата и нож в ръката Мартин Росенов, който е от същото село (трети братовчед). Нахвърля се върху него и забива ножа в корема му. Светлан започва да бяга, но той го настига и събаря на всяка крачка, като продължава да нанася удари с ножа. Така Светлан успява да стигне до дома ни и започва да вика: „Майко, помощ, убиват ме!". Ние чухме и познахме гласа на сина си, веднага станахме и видяхме през прозореца как Мартин беше съборил Светлан на земята и удряше. Извиках и той побягна. В същия момент излязохме навън, но Мартин вече го нямаше. Синът ни лежеше окървавен на земята, плачеше от силни болки и с последни сили и кръв в устата ни каза: "Майко, Мартин ме наръга с нож в гърлото и корема. Умирам, майко, умирам, моля те, помогни ми!". Попитах го: „Защо, Светлане?", а той ми отговори: „Не знам, не го видях откъде излезе." След това замлъкна. Качихме го в микробуса и го отведохме в най-близката болница в град Девня. След около 5 минути лекарят ни съобщи, че не може нищо да се направи, защото Светлан е починал от загуба на кръв. След аутопсията във Варна се уточни, че синът ни е бил наръган смъртоностно 4 пъти в гърба, 3 пъти в корема и 2 пъти в шийната област, където е засегната сънната артерия. Мартин бива задържан и след осем часа си признава за убийството.

След 4 месечно разследване получихме съобщение, че делото ще се гледа на 29 Април 2009 г. по реда на глава 27 от НПК, което означава съкратено съдебно производство. Извършителят Мартин ще получи по-малко от минималната присъда от 15 години, като след това има право да обжалва до апелативен и върховен съд и присъдата му да бъде намалена още. Толкова ли струва един човешки живот, живота на едно дете в България?

Възмутени сме от съдебната ни система! Възмутени сме, че въпреки нарастващите случаи на предумишлени убийства сред младите, съдебната ни система продължава да дава възможност на убийците да се разхождат на свобода и да убиват още!




Още по темата: общо новини по темата: 12
19.06.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: