Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свлачище се е активизирало в к.к "Албена"
Автор: Екип Varna24.bg 17:37 / 12.03.2010Коментари (0)5090
© Impact Press Group
Свлачище се е активизирало в к.к „Албена". Това съобщи кметът на община Балчик Николай Ангелов. Той добави, че става въпрос за скат, който се намира в края на курортния комплекс точно зад хотел „Здравец". Ангелов уточни, че няма риск някой да пострадала или да падне някоя къща, защото района не е слабо населен и няма много хотели и заведения.

Вече е свикана комисия, която да види състоянието на свлачището, но за сега кметът на Балчик не се е запознал подробно с решенията и констатациите на комисията. Той допълни, че очаква проблеми със свлачищата и в самия град Балчик, особено след предвижданото затопляне на времето.

„Ако прогнозата на синоптиците се сбъдне и наистина температурите се покачат до 10 градуса, то това означава активно снеготопене и очаквам да се активизират свлачища, както и да се компрометират подпорните стени", каза още кметът на Балчик. Във връзка с това, че само преди няколко дни Балчик бе залят от високи морския вълни, кметът заяви, че към момента ситуацията е нормална.

Въпреки това има нанесени и материални щети, които се изразяват в няколко изчезнали рибарски лодки, които са били взети от морето, на две места е скъсано брегоукрепителното съоръжение, като следващата седмица се предвижда да започне и чистене на плажната ивица.

Като тежки материални щети Ангелов посочи изчезването на шест рибарски лодки от Балчик, четири от Оброчище и още няколко от Кранево, като освен това има и повредени лодки. Освен това Николай Ангелов посочи, че има и един залят курортен комплекс - „Албена", залят е и международен пионерски лагер в Кранево, а освен това има и няколко силно засегнати заведения отново в Кранево и „Албена".

Най-голям си остава проблема с колектора на пречиствателната станция в Кранево, като още 300 метра от този колектор е отнесен от вълните. Ангелов добави, че при направените разчети от общинската администрация е установено, че за да бъдат възстановени 200 метра от същия този колектор са необходими 80 000 лева, а като към тях се прибавят и новите 300 метра, които морето отнесе, сумата за ремонта ще възлезе на около 200 000 лева.

Кметът на Балчик заяви, че се надява до началото на туристическия сезон най-сериозните проблеми ще бъдат отстранени и туристите да не видят тези неща.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 101
14.04.2010 »
19.03.2010 »
19.03.2010 »
17.03.2010 »
17.03.2010 »
16.03.2010 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Бюджет 2024
Избори в САЩ
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: