Турците свързват Варна с игрален туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:18 / 22.02.2010
31214
Варна вече е придобила имидж на дестинация за игрален туризъм пред Турция. Това съобщи маркетинговият директор на едно от казината на Златни пясъци Десислава Евстатиева. По думите й, южните ни съседи все по-често обръщат поглед насам с цел игрален туризъм. След като в Турция бе наложена забрана на хазарта, туристите не пропускали да идват до Варна за да залагат. За това положителна роля играят и чартърните полети от Истанбул, до морската ни столица, посочи Евстатиева. Не по -маловажна била и туристическата борса „ЕМИТ", която се провежда в Истанбул в началото на всяка година. „Прогнози за това колко хора ще дойдат да играят трудно могат да се правят, тъй като този вид туристи правят записвания в последната минута", уточни маркетинговият директор. Южните ни съседи изключително много държали на обслужването. Затова и в хотелите трябвало да се набляга именно на сервиза, за да запазят хазартните си туристи. Най-големият проблем оставали визите. Трудностите по издаването им разколебавало желанието на турците да оставят парите си в местните казина.

За издаването на многократни визи за турските туристи ще настоява родният бранш пред Европа, съобщи от своя страна шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. Според него хазартните туристи след като веднъж са били проверявани при влизането си в България, би трябвало да могат многократно да се възползват от визата си. „Дори само 10% от турските туристи да бъдат одобрени за многократни визи, ще бъдат достъчни, за да напълнят казината ни", посочи Рагин.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Калин Стоянов ще бъде втори в листите на "ДПС-Ново начало" в Бург...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).