Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Търговците на Златни пясъци в паника, липсват туристите
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 18.05.2011Коментари (0)744
© Varna24.bg
Паника и отчаяние. Това е обзело търговците на Златни пясъци броени дни преди официалното откриване на туристическия сезон.

Излъгаха ни, че тази година ще е по-силна, жалва се Теодора Пламенова. Къде са туристите, които ни обещаха, пита тя. По думите й това е най-слабият старт на сезона за 10-годишната й кариера в търговията в курортния комплекс. Жената и колегите й чакали август месец, за да могат да си избият поне част от капиталовложенията. Засега на ден се правела по една продажба, ако имаш късмет. Търговията живнала само по великденските празници, и то благодарение на румънците, които напълнили комплекса.

Северните ни съседи обаче били по-скъсани и от нас и рядко празнели кесиите си. Пламенова призова управляващите да махнат визите за руснаците, както това са направили в Турция. Именно руските граждани били най-добрите клиенти и оставяли най-много пари в заведенията и магазините.

Че търговията не върви, си личи и по затворените обекти. Бараките, които работят, са предимно по крайбрежната алея, а останалите чакали по-добри времена. Впечатление обаче прави, че в заведенията дори и не тече подготовка. Алеите са полупразни, по тях се разхождат предимно германци на средна възраст, срещат се и млади с детски колички. Хладното време обаче не плаши малцината ентусиасти, накацали по плажа. Там те са доста повече, отколкото в крайбрежните заведения, макар да е обедно време.

Ако ви трябва евтина стока, време е да посетите Златни пясъци. Курортът, известен допреди няколко години с надутите си цени, днес там няма и помен от това. Сега стоките са по-евтини и от тези на централния пазар във Варна. Чанти Prada, за които търговците твърдят, че са оригинални, се продават на цена от 20-30 лв. Световноизвестният еталон за дамска чанта - Louis Vuitton, може да се намери и за 40 лева. За 10 лв. пък можете да купите тениска на любимия си футболен отбор, а джапанките и коланите не надхвърлят 5 лв. Кризата потопи цените и сега те са дори по-ниски от себестойността си, твърди един от бизнесмените по главната алея. На фона на евтините дрехи и обувки най-скъпи са сувенирите. Храната също не е много евтина, но няма да ви излезе по-солена, отколкото в стандартно варненско заведение. За кафе в промоция с кексче трябва да се бръкнете 5 лв. Бира с наденичка и пържени картофи пък стандартно се продава за около 8-10 лв. Фунийка сладолед от машина върви за лев, колкото е и минералната вода.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: