Търговец работи в почивните дни с изключен касов апарат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:18 / 11.10.2011
696
Мобилни екипи от данъчни извършиха проверки в съботния ден на търговски обекти в Североизточна България, за да установят отчитат ли извършените продажби търговците през почивните дни. По време на проверката на склад за търговия на едро с пакетирани стоки приходните инспектори от дирекция «Контрол» при НАП Варна установяват, че търговецът отбелязва в касовата книга, че обекта не работи в почивните дни, а в същност извършва търговска дейност.

Данъчните установяват още, че само до обяд в съботния ден оборотът на търговеца е 10 000 лева, а касовият апарат е изключен и на него не се маркират извършените продажби. Компютърната конфигурация за отчитане на продажбите е иззета от данъчните за експертиза и предстои на търговеца да бъде възложена пълна ревизия за последните пет години.

Обстойна проверка за отчитане на продажбите в събота е извършена в още шест питейни заведения и търговски обекта, като инспекторите и там са установили нарушения на Наредба Н-18 - неиздаване на касов бон. На нарушителите на данъчното законодателство са съставени пет акта за установяване на административно нарушение. Освен наложените парични глоби, търговците, които са нарушили реда на отчитане на оборотите от извършените продажби, са длъжни в десет дневен срок от датата на съставяне на акта за административно нарушение да свържат предсрочно касовите си апарати дистанционно с агенцията. Ако при последващите проверки варненските данъчни установят, че търговците не са се съобразили със законовото изискване ще им бъдат наложени нови глоби, които са в размер от 3000 до 10 000 лева., а търговските обекти на некоректните търговци ще бъдат запечатани.

Контролът за отчитане на извършените продажби от търговците след 17 часа и през почивните дни ще бъде засилен на територията на цяла Североизточна България и ще продължи до края на годината, съобщават още от НАП Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Шофьор блъсна 2-годишно дете и избяга
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).