Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Училищен директор се жалва от непосилна такса смет
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 12.03.2013Коментари (1)764
Директорът на Професионалната гимназия по селско стопанство "Св. Георги Победоносец" в Суворово Мариана Великова дойде в приемната на народния представител от ГЕРБ - Варна Даниела Петрова с молба за съдействие заради непосилната такса смет от 1300 лв., която е получило училището за 2013 г.

Според Великова проблемът е в неправилното прилагане на Закона за местните данъци и такси по отношение на гимназията. Тя уточни, че в правомощията на Общинския съвет в Суворово е да посочи начина, по който да се определя таксата, съобразно вариантите предвидени в нормативната уредба. Даниела Петрова препоръча на директора на гимназията да й предостави всички документи по казуса, за да се потърси решение на проблема.

Народният представител от ГЕРБ - Варна се ангажира и да помогне на мъж с висше образование, настанен в кризисния център на СУПЗ, който ползва и услугите на социалната трапезария "Вяра, Надежда, Любов". Мъжът търси работа, но не може да се регистрира в Бюрото по труда, тъй като е изгубил личната си карта и освен това му е наложена глоба. В тази връзка Даниела Петрова сподели, че ще покрие разходите по издаването на документа за самоличност на гражданина и за глобата.

Също с молба за съдействие в приемната на народния представител дойдоха и от клуб ЮНЕСКО. Тяхното желание е книгата "Шакона пасион" да бъде отпечатана от издателството на ЮНЕСКО. Тя представлява биографичен роман за гениалния български цигулар Васко Абаджиев, написан от младия писател Маргарит Абаджиев и издаден през 2009 г. От своя страна Даниела Петрова обясни, че това, което може да направи, е да придвижи материалите до Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Таксата не е 1300 лв а е 13000 лв и това е за извозване на един контейнер 1 път седмично.Начисляването на такава голяма такса смет е абсолютно противозаконна защото по отношение на таксата за битови отпадъци в чл. 67, ал. 1 ЗМДТ, постановяващ, че размерът на таксата се определя според количеството на битовите отпадъци. Тази норма поставя като абсолютно изискване заплащаната от отделните граждани и юридически лица такса да съответства на реалното количество на изхвърляните от тях битови отпадъци. Този критерий законът счита за основен и първичен
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: