Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Укрепват къмпинг "Космос" в Дуранкулак
Автор: Екип Varna24.bg 08:15 / 19.10.2008Коментари (0)633
Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска 2 млн. лв. на община Шабла. Средствата са предназначени за брегоукрепителни дейности на къмпинг "Космос" - Дуранкулак. Инвестиционният проект предвижда изграждането на три подпорни стени с височина 1.2 метра и дължина съответно 170, 135, 108 м. Подпорните стени ще бъдат изпълнени на секции по 6 м с деформационни фуги от 2 см, обработени със стиропор. В строежа ще се използва сулфатоустойчив бетон. Предвижда се и изграждането на рибарски хелинг с дължина 90 м и ширина 35 м. Съоръжението ще бъде с ядро от взривена скална маса, водещ опорен бетонен блок и монолитна бетонна настилка.

За извършването на строителните работи има обявена обществена поръчка от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Крайна дата на изпълнението 30 декември 2009 г. Обществената поръчка вече е затворена. Очаква се до седмица да стане ясно името на фирмата изпълнител.

От претендентите се изисква да притежават удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи четвърта група - благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.
Предстои да бъде избрана и фирма за упражняване на строителния надзор на проекта за брегоукрепване на къмпинг "Космос". Документи по обявената от Министерството на регионалното развитие и благоустройството обществена поръчка се приемат до 28 октомври. От кандидатите се изисква да имат в екипите си поне по един специалист "Конструкции", "Хидротехническа", "Геодезия" и координатор по безопасност и здраве.

До седмица ще бъде обявен фаворитът в друга обществена поръчка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за Шабла. От ведомството ще заделят 730 хил. лв. за укрепване на четирите новопостроени моста в града. Предвижда се облицовка на канал при мостовете на ул. "Рила", ул. "Свобода", ул. "Дунав" и ул. "Македония". Съоръженията на ул. "Свобода" и "Рила" бяха реализирани от "Трансстрой-Варна" АД за 446 хил. лева с ДДС. Компанията бе избрана и за изпълнител за възстановяване на мост на околовръстен път в района на пречиствателната станция за отпадни води в Шабла. Проектът бе на стойност 263 хил. лв.
Предстои изпълнението на облицовки под мостовете, за да бъдат предпазени устоите от ерозия. Напречният профил на всяко от четирите съоръжения ще се облицова 20 м преди и 20 м след него, като се предвижда и запасна височина над полученото водно ниво до свода на моста още 1.50 м. Облицовката представлява армирана стоманобетонова настилка, чиято армировка е закотвена в четири бетонови пояса - два на дъното и два на брега на трапецовидния профил. Изпълнява се върху подложен бетон, излят върху трошенокаменна настилка.

Крайна дата на реализация на обектите 1 декември 2009 г. Пред кандидатите за изпълнение на обществената поръчка са поставени изисквания, аналогични с тези на обществената поръчка за укрепване на къмпинг "Космос".

Източник: в."Строителство градът"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: