Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Управителят на ВиК Добрич: Съжаляваме за неудобството
Автор: Екип Varna24.bg 10:03 / 13.09.2012Коментари (0)703
© Varna24.bg
Съжаляваме за неудобството, причинено на коректните ни потребители в цяла Добричка област заради недобросъвестността на наши длъжници. Това заяви Дамян Калчев, управител на ВиК Добрич. Изразената позиция е в отговор на разпространената информация за пристъпване от полунощ на 13 септември към наказателни мерки от страна на електроразпределителната компания, която отговаря за Североизточна България. Заради натрупани огромни задължения на водното дружество към енергийната компания е започнало поетапно изключване на тока на отделните обекти.

По думите на Дамян Калчев няма яснота по какъв график ще бъде изключвано електрозахранването на помпените станции, които са доста в областта. Така няма яснота кои населени места ще бъдат с нарушено водоснабдяване днес и в следващите дни. Най-вероятно Добрич ще е най-засегнат от проблема, допълни Калчев. Той отбеляза, че натрупаният огромен дълг от над 5 млн. лв. е резултат от акумилирани задължения още от 2004 година насам, като през различните периоди цифрата на дължимите суми е била различна. До това се е стигнало, защото няма ефективни методи в страната за постигане на максимална събираемост на задълженията, коментира Дамян Калчев. През годините от водното дружество са търсени варианти за справяне с проблема, но положителният ефект е бил минимален.

За пример Дамян Калчев посочи, че към момента само жителите на ромската махала в град Балчик дължат на водното дружество над 70 000 лв. Отделно там не е ясно колко са незаконно присъединените "абонати". Миналия месец е отправен апел към тези граждани да погасят своите задължения за консумирана от тях вода. Отговорът е бил под формата на гражданско неподчинение - разбит е водопровод в Белия град. По-късно съоръжението е възстановено и след намесата на полицията, но задълженията на некоректните потребители остават. През изминалите дни са проведени срещи с представители на различни институции за намиране на решение на проблема със задаващия се безсрочен воден режим в Добрич и областта. Разисквани и предложени са няколко работещи варианта, каза Дамян Калчев и допълни, че от електроразпределителната компания са категорични, оставайки на алтернативата или погасяване на задълженията, ако не, спиране на тока на помпените станции. За момента не са намерени средства за погасяване на огромното задължение, каза Дамян Калчев. За пореден път той отправи апел към всички длъжници на водното дружество да погасят задълженията си, за да не страдат заради това коректните абонати.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (460) 14%
Добре, но можеше и по-добре (443) 14%
Не се справи (626) 19%
Пълна трагедия (1729) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: