Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Усилени строителни дейности кипят на Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 12:05 / 11.04.2013Коментари (1)963
© Varna24.bg
"Как няма да се довърши хотелът? На 17 май има резервирана сватба." Това обяснява млад продавач на скара от мобилна кухня, разположена точно срещу строящото се второ крило на хотел "Интернационал". Младежът вече е ангажиран да участва с кетъринг на тържеството. Строежът напомня на строителството на някой мол.

"На обекта работят 300 души по списък. Всеки ден ги броя по два пъти. Няма как да не приключим навреме. Елате след 3 седмици и няма да познаете нито обекта, нито площите около него", обяснява млад бригадир, сложил по устав каска на главата си, докато си купува скара с хлебче от кухнята.

Районът пред "Интернационал" в момента не дава вид за сватба след месец - строителни материали, работници, машини, доставчици, кал, цимент, камиони. Докато се подкрепя със закуска, бригадирът обяснява как ще се облагородят площите и тротоарите около хотела. Звучи като фантазия - зеленина, атрактивно осветление, оригинално покритие с шарки.

В централната част на курорта около виенското колело вече започва подготовка на заведенията за първите гости, които се чакат след 5-6 седмици. Дърводелци циклят и пребоядисват дървените конструкции и скари, натягат винтовете на маси и столове.

На централната алея вече се подготвят и първите супермаркети. Един от тях, точно над хотел "Адмирал", е почти готов за сезона. Служителите, вече подредили стоката по стелажите, чистеха витрините и входната врата. Малко над тях търговци пък стягат магазинчетата със сувенири за сезона. "Конструкцията е дърво, талашит и гипсокартон. Трябва да се постегне. Като минат дъждовете, ще ударя и една боя", обяснява търговец на бижута, който от 10 години си вади хляба на Златни пясъци.

Курортът дава хляб на около 2000 строителни работници, чийто сезон започва след края на туристическия. "Работим без почивка. Плаща ни се добре. До месец трябва да се излъскат хотелът и паркът около него." Това пък обясняват двама работници, които са ангажирани по реновацията на хотел "Метропол". Проектът започна м.г. и в началото на декември 2012 г. представляваше само скеле от стоманобетон.

"Всичко е чисто ново - тръби, кабели, замазки, боя, тапети", обясняват замаха на строителните работи дюлгерите. Хотелът е резервиран на 100% за сезона и хората бързат да обзаведат стаите.

"Това са изкопни маси. Изгребахме ги от около сградата, за да я реновираме. Сега започва обратно насипване. Градинката ще възстановим", обясняват строителите. Те показват двуметров насип около хотела. Трудно е да се повярва, че след месец този обект, опасан със скеле, ровове и насипи, ще посреща туристи.

За туристите се готвят и останалите хотели. Около тях вече има камиончета на подизпълнители, бригади за ремонт на вътрешните инсталации и климатици. Чевръсти дами вече започват да окопават градинките около хотелите и да ги засаждат с цветя за сезона. Около хотелите обикалят и фирмените коли на западните туроператори, дошли да се уверят, че за 15 май курортът ще е като нов. Все пак тази година хотелиерите очакват 4-6% ръст на туристите.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.04.2013 г.
0
 
 
както жсака година от 30 год насам
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: