Увеличават с близо 17% заплатите на работещите в кръвните центрове до дни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:25 / 19.11.2012
751
В края на този месец работещите в Центровете по трансфузионна хематология в страната ще получат увеличението на своите заплати от 16,63 %. Това каза на брифинг в балчишкото село Карвуна Десислава Атанасова. Увеличението с постановление на Министерски съвет е факт, подчерта здравният министър. По-късно предстои среща във Варна с работещите в Центъра по трансфузионна хематология там.

Десислава Атанасова изрази надежда, че разговорите ще протекат в положителна насока и оставките ще бъдат оттеглени. От 1 юни тази година с 18 % бяха увеличени заплатите на работещите в Спешна помощ, посочи Атанасова.

По думите й тези направени увеличения са възможностите в момента на здравното министерство. Това са средства, реализирани и разпределени от бюджета на министерството. Направени са икономии, за да има средства за възнаграждения, като през последните четири години заплати не са били увеличавани изобщо, подчерта министър Десислава Атанасова.

"Аз мисля, че трябва да се оценят усилията, които полагам в момента, защото от четири години съм наистина първият министър, който прави нещо реално да бъдат увеличени възнагражденията. Това са възможностите на министерството в момента", каза още Атанасова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто ...
Лекари се борят за живота на бебе, след като майка му скочи заедн...
Ексклузивно прокурор Анчев: Готова е съдебно-медицинската експерт...
Почина детето, паднало от 5 метра в театъра в Плевен
42-годишен преби възрастен мъж и съпругата му: Причината – засекл...
Тежка катастрофа! Един е загинал, трима са пострадали


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).